Kenya’da turistik bölgelere çifte saldırı

Güncelleme Tarihi:

Kenya’da turistik bölgelere çifte saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:42

El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü, Afrika ülkesinin Lamu Adası ve Tana Nehri bölgelerine saldırdı. En az 29 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kenya’nın güneyindeki turistik Lamu Adası ve Tana Nehri bölgelerinde düzenlenen silahlı saldırılarda en az 29 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, ülkenin sahil bölgesinde iki ayrı noktaya cumartesi akşamı silahlı baskın düzenlendiği açıklandı. Olaylarda Lamu’daki bir karakolda tutulan şüpheliler kaçtı. Saldırıyı El Kaide bağlantılı Somali merkezli El Şebab örgütü üstlendi. El Şebab, geçen yıl eylül ayında Kenya’nın başkent Nairobi’de 67 kişinin öldüğü Westgate alışveriş merkezine baskın düzenleyen El Kaide bağlantılı Somali’de üslenmiş radikal İslamcı El Şebab örgütü üstlendi.

‘BİLANÇO YÜKSELEBİLİR’

Lamu’daki saldırıda dokuz kişinin öldüğü, Tana Nehri bölgesinde ise ölü sayısının 20’yi bulduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mwenda Njoka, İngiliz haber ajansı Reuters’a, “Bilançonun yükselmesinden endişe ediyoruz” açıklamasını yaptı. İsmini vermek istemeyen bir polis yetkilisi ise, Lamu’da öldürülen ve yaralananlar arasında güvenlik güçleri de olduğunu söyledi. Hindi kasabasında kamu binalarına da kurşun yağdıran saldırganlar, bazı binaları ateşe verdi. Kenya Kızılhaç’ının verdiği bilgilere göre, üç yaralı hastaneye kaldırılırken Gamba’da bir kişi kayboldu. El Şebab’ın hedefi olan her iki bölge de Mombasa limanının kuzeyinde yer alıyor ve özellikle UNESCO Kültür Mirası listesinde bulunan tarihi Lamu Adası turistik bir cazibe merkezi olmasıyla biliniyor.

KOMŞU UGANDA’DA 65 ÖLÜ

Haberin Devamı

Bu arada, Kenya’nın komşusu Uganda da kanlı bir gün geçirdi. Ülkenin batısında Kongo sınırına yakın yerlerde karakollara ve kışlalara saldırılar oldu. Olaylarda 54’ü saldırgan en az 65 kişi öldü. Saldırıların arkasında El Şebab’la işbirliği yaptığı ileri sürülen İslamcı örgüt ADF’nin olduğu iddialarını yalanlayan askeri yetkililer, olayların Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki kabile çatışmalarından kaynaklandığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!