Kendi kurtuldu, eşi kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kendi kurtuldu, eşi kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 21:53

Bulgaristan'da mafyanın kaçırdığı Liteks Futbol Kulübü Başkanı Angel Bonçev sağ olarak bulunurken, aynı dakikalarda bu sefer de Bonçev'in eşinin kaçırıldığı bildirildi.

Bulgaristan Ulusal Televizyonunun (BNT) haberinde, 47 yaşındaki Bonçev'in başkent Sofya'nın Knyajevo semtinde polis tarafından bulunduğu ve derin bir psikolojik şokta olduğu duyuruldu.

BNT, mafya tarafından kaçırılan Bonçev'in sokakta aciz bir durumda terk edilmiş olarak bulunduğu sıralarda bu sefer de Bonçev'in adı açıklanmayan eşinin kaçırıldığına dair polisten haber alındığını kaydetti.

Mafya tarafından 1.5 aydır rehin tutulan Bonçev'in bir psikyatri kliniğine yatırıldığı belirtildi.

İçişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bonçev'in üzerinde herhangi bir kimlik belgesi bulunamadığı, yaşadığı şok nedeniyle konuşamaz hale geldiği ifade edildi.

Bulgar medyası, Bonçev'i kaçıranlara 3 milyon avroya yakın fidye ödendiğini yazmıştı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından özellikle örgütlü suçlarla mücadele ve adalet sisteminin çalışmaları konusunda sürekli olarak eleştirilen Bulgaristan ile ilgili 23 Temmuz'da açıklanması beklenen Avrupa Komisyonu'nun son gözetim raporunda aynı eleştirilerin yer alması bekleniyor.

2007 yılında AB üyeliğine geçen ülkede son 6 yılda işlenen 150'ye yakın mafya cinayeti olayının hiçbirinde çözüme ulaşılamaması Avrupa gözlemcileri tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!