Kayla Suriyeli sevgilisiyle Türkiye'de yaşamış

Güncelleme Tarihi:

Kayla Suriyeli sevgilisiyle Türkiyede yaşamış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 10:38

Geçtiğimiz hafta ölümüyle tüm dünyayı sarsan IŞİD'in 2013'ten beri alıkoyduğu ABD’li rehine Kayla Mueller'in Suriyeli sevgilisiyle birlikte Türkiye'de yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

IŞİD’in “Ürdün’ün hava saldırısında öldü” dediği 26 yaşındaki Kayla'nın dört yıllık sevgilisi Suriyeli Alkhani Alkhani İngiliz Daily Mail'e konuştu. Alkhani, Türkiye'de hayır kurumu için çalışan Kayla ile birlikte 2013’te Suriye'de IŞİD’e yakalandığını, kendisinin iki ay sonra serbest bırakıldığını anlattı.

Kayla Suriyeli sevgilisiyle Türkiyede yaşamış

Çiftin 2013 yılında Kapalı Çarşı'da çekilmiş fotoğrafı.

Alkhani verdiği röportajda İstanbul'a taşındıklarını ve burada Boğaz'a bakan bir ev tuttuklarını anlattı. Bir süre İstanbul'da kaldıktan sonra Kayla ile Ömer Suriye sınırına gelerek burada yaşamaya devam etti. Suriyeli mülteciler için yardım kurululunda çalışan Kayla 2013'ün Ağustos ayında Ömer'le birlikte Halep'e günübirlik geçiş yaptığı sırada yakalandı.

Haberin Devamı

Halep'te Sınır tanımayan Doktorlar Örgütü'nün merkezi olan hastanede bozulan internet bağlantısını düzeltmesi istenen Alkhani önce Kayla'yı tehlikeli olduğu için yanında götürmek istememiş. Ancak Kayla'nın ısrarı üzerine birlikte yola çıkmaya karar veren çift tehlike durumunda, Lübnan'da gizlice evlendiklerini söyleme konusunda ağız birliği yapmaya karar vermiş.

Hastanedeki iş bittikten sonra Türkiye'ye geri dönmek üzere yola çıkan çiftin aracı IŞİD militanları tarafından yolda durdurulduktan sonra Kayla ve Ömer esir alınmış.

KAYLA'YI KURTARMAK İÇİN "EVLİYİZ" DEDİ
Alkhani verdiği röportajda yakalandıktan iki ay sonra IŞİD tarafından serbest bırakıldığını anlattı.

Kayla Suriyeli sevgilisiyle Türkiyede yaşamış
IŞİD’İN ELİNDEKİ SON ABD’Lİ REHİNE

Alkhani, Kayla’yı kurtarmak için Suriye’ye geri dönüp IŞİD’i evli olduklarına ikna etmeye çalışmış. IŞİD'in Müslüman bir erkekle evli olan bir kadına zarar vermeyeceğini düşünen Alkhani Kayla'yı kurtarmak için yalan söylemiş. Ancak Kayla IŞİD militanlarına evli değil sadece nişanlı olduklarını söylemiş. Ancak Kayla, Alkhani’in hayatını tehlikeye atmamak için bunu yalanlamış.

Kayla Suriyeli sevgilisiyle Türkiyede yaşamış

Haberin Devamı

Ömer ve Kayla'nın birlikte Boğaz’da Kapalıçarşı’da çekilen fotoğrafları gazeteye tarafından yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!