Kayıp mağaracılar 10 gün sonra sağ bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp mağaracılar 10 gün sonra sağ bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

FRANSA'da son yılların en büyük sel felaketi yüzünden keşfe çıktıkları mağarada mahsur kalıp kaybolan 7 mağaracı dün sağ olarak bulundu. Maceraperest kaşiflerin sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Fransa geçtiğimiz günlerde son dönemlerin en büyük sel felaketlerinden birini yaşadı. Köyler, kasabalar taşkın suların altında kaldı. Sel felaketi bölgeye büyük maddi zarar verdi, en az 32 kişi ise bu doğal afette hayatını kaybetti. Sel sularıyla birlikte yeraltı sularının seviyesi de yükseldi. Bu sırada ülkenin güneybatısındaki Gramat bölgesindeki bir mağarayı keşfe çıkan 7 sporcu da mağarada mahsur kaldı. Kayıpların hayatından gittikçe ümit kesilirken, dün bölge vali yardımcısı 7 mağaracının sağ olarak bulunduklarının, sağlıklarının da iyi olduğunu açıkladı.

Vali Yardımcısı Marc Meunier, kayıp mağaracıların mağaranın 4 km derinliğinde bulunduklarını söyledi. Kurtarma ekipleri kayıplardan ikisine ulaşmayı başardı. Kayıp sporcular, sağlık muayenesinden geçirildikten sonra mağaradan çıkarılarak kurtarılacak.

KAR HAYATI FELÇ ETTİ

Bu arada selden sonra kar Fransa'nın güneydoğusunu rehin aldı. Kar yıllardır yağmadığı Korsika adasında bile devam ederken binlere kişi otoyollarda mahsur kaldı. Cumartesi gecesi yaklaşık 7 bin kişi araçlarını yolda bırakarak geceyi bölge otellerinde geçirdi. Yüzlerce aracın birbirine girdiği birçok kazanın meydana geldiği kar felaketi Fransa'nın merkezindeki Clermont-Ferrand bölgesinden itibaren Bordeaux kentinden İtalya ve İsviçre sınırına kadar geniş bir bölgeyi etkiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!