Kamçatka'daki yanardağ yeniden faaliyete geçti

Güncelleme Tarihi:

Kamçatkadaki yanardağ yeniden faaliyete geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2007 16:51

RUSYA'nın kuzeydoğusundaki Kamçatka yarımadasında bulunan Chiveloutch yanardağı dün yeniden faaliyete geçtiği bildirildi.

Haberin Devamı

Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Servisi’nin bölgedeki şubesinden yapılan açıklamada yanardağdan fışkıran kül ve gazlar 5- 6 kilometre yüksekliğe ulaştı. Yanardağın püskürttüğü küller 40 kilometrekarelik alana yayıldı. Bölgede çok sayıda depremin meydana geldiği de belirtildi.

Bölgenin uydudan çekilen fotoğraflarında termal bir anormalliğin gözlendiği ve sıcaklığın mevsim normallerinin çok üstüne çıktığı ifade edildi. Kamçatka'nın güneyinde 3 bin 283 metre yükseklikte yer alan Chiveloutch yanardağı 1 yıllık sessizliğin ardından 5 Aralık’ta yeniden faaliyete geçmişti. Yanardağ yerleşim birimleri için bir tehlike oluşturmazken yüzlerce kilometreye yayılan kül bulutları ve dumanlar hava ulaşımını engelliyor. Volkanik küller doğal hayat içinde tehdit oluşturuyor.

Haberin Devamı

Büyük Okyanus kıyısında Ohotsk Denizi ile Bering Denizi arasında yer alan Kamçatka yarımadasında, bazıları sönmüş durumda olan kırka yakın yanardağ bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!