‘Kabul edilemez, tatmin edici izah umut ediyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Kabul edilemez, tatmin edici izah umut ediyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 22:35

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi”ne videokonferans yoluyla katılımının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sözcü Kalın, “15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır. Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz” dedi. Kalın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Almanya’nın Köln kentinde farklı siyasi parti temsilcileri, onlarca STK ve binlerce Türk ve Alman vatandaşının katılımıyla yapılacak olan ‘Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi’ne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi, kabul edilemez bir durumdur. Alman makamlarının konuya ilişkin izahta bulunacağını umut ediyoruz. FETÖ’nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Erdoğan’ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz.

Haberin Devamı

ZORLUKLAR ÇIKARILDI

Geçmişte bölücü terör örgütünün eylem ve gösterilerine sessiz kalan makamların, darbe karşıtı bir demokrasi mitingini ‘şiddet olayları çıkabilir’ gibi bir gerekçeyle zan altında bırakmaya ve engellemeye çalışması kabul edilemez. Güvenlik tedbirleri, demokrasi mitingini düzenleyenlere değil, terör örgütü yanlılarına ve demokrasi karşıtı provokatörlere karşı alınmalıdır. Mitingin hazırlık süreci boyunca güvenlik gerekçesiyle çıkarılan zorluklar, Alman Anayasa Mahkemesi’nin engelleme kararını onamasıyla yeni bir boyut kazanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!