Jiri : Başarımızı virüsle kutlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Jiri : Başarımızı virüsle kutlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rusya'daki aşırı milliyetçi blokun lideri Vladimir Jirinovski, partisinin seçimlerde gösterdiği başarıyı, Batılı ülkelerin bilgisayarlarına virüsler göndererek kutlayacaklarını söyledi.

Jirinovski, seçimlerden önceki anketlerde % 5 oy alması tahmin edilen partisinin, ilk sonuçlara göre % 8'den fazla oy almasını ‘içerek mi kutlayacağının’ sorulması üzerine, Rusların artık içki içmek yerine, bilgisayarlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Jirinovski virüsleri, Batılı ülkelerin bilgisayarlarına bulaştırdıktan sonra paralarını almayı planladıklarını söyledi.

Züganov: Yeltsin'i

ilaçla AGİT'e götürdüler

SEÇİMLERDEN birinci parti çıkan Komünist Parti'nin lideri Gennadi Züganov, Devlet Başkanlığı seçimlerinin gelecek yıl Haziran yerine Nisan'da yapılmasının olanakdışı olmadığını söyledi ve şunları söyledi: ‘Ülkemizin tam bir yıldır Devlet Başkanı yok. İstanbul’a götürülmesi için ilaçlarla ayağa kaldırıldı. Ama orada görüşmelerini bile tamamlayamadı, geri döndü. Ertesi sabah da Dışişleri Bakanı İgor İvanov her şeyi teslim etti, Dinyester sorununu, Gürcistan'daki üslerimizi, boru hattını (Bakü-Ceyhan) teslim etti.' dedi

İpini koparan Duma'da

RUSYA’da seçilenler arasında eski başbakanlardan, kirli işlere bulaşan zengin işadamlarına ve bir eski güreşçiye kadar çok renkli simalar var. Bunların en ünlüsü kara para aklama skandalının baş kahramanlarından, Kremlin'in adamı mültimilyarder banker Boris Berezovsky. Eski olimpiyat şampiyonu güreşçi Alexander Karelin ile eski başbakanlar Yevgeni Primakov ve Viktor Çernomırdin de Duma'da. Rus petrol şirketi Sibneft'in en büyük hissedarlarından Roman Abramoviç, eski başbakanlardan Sergei Kiriyenkoaşırı sağcı Vladimir Virinovski de Duma’da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!