Jens Stoltenberg: Türkiye’nin kaygıları ele alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Jens Stoltenberg: Türkiye’nin kaygıları ele alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 07:00

İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stolteberg, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvuruları bağlamında dile getirdiği endişelerin ele alınması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin NATO’daki öneminin altını çizen Stoltenberg, “Oturup ileriye dönük bir yol bulmalıyız ve bunu yapacağımızdan eminim” dedi.

Haberin Devamı

Stoltenberg, “Türkiye, güvenlik çıkarları açısından terörizmle ilgili endişelerini dile getirmiştir. O halde NATO’da her zaman yaptığımız şeyi yapmalıyız; bu da müttefikler endişelerini dile getirdiğinde oturup endişeleri ele almaktır” dedi.

Stoltenberg şunları söyledi: “Türkiye önemli bir müttefiktir. Stratejik coğrafi konumu tüm ittifak için önemlidir. DEAŞ’a karşı mücadelede kilit rol oynamaktadır. Karadeniz ülkesi olarak Rusya’ya yakındır. Ve tabii ki hiçbir NATO müttefikinin Türkiye’den daha fazla terör saldırısına maruz kalmadığını ve hiçbir müttefikin Türkiye’den daha fazla mülteciye ev sahipliği yapmadığını da unutmamak gerekir.”
Stoltenberg, Rusya lideri Vladimir Putin’in tavrına da atıf yaparak, “Sınırlarında daha az NATO görmek istedi ve savaş başlattı. Şimdi sınırlarında daha fazla NATO görüyor. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine başvuruları tarihi önemde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!