Japonya'da ‘Tanrı’nın elleri' şoku

Güncelleme Tarihi:

Japonyada ‘Tanrı’nın elleri şoku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Jabonya'nın en önemli arkeologlarından, antik kentleri günışığına çıkarmadaki başarısı sebebiyle ‘Tanrı’nın elleri' adı takılan Şiniçi Fujimura ‘üçkağıtçı’ çıktı. Ünlü araştırmacı, 10 gün önce debdebeyle basına tanıttığı (büyük resim) paleolitik dönemden kalma köydeki bulguları elleriyle koyduğunu ağlayarak itiraf etti.

Geçtiğimiz günlerde 600 bin yıl öncesine ait bir antik kent ortaya çıkardığını dünyaya müjdeleyen Fujimura ‘Şeytana uydum. Evimden getirdiğim antik testileri getirip toprağa gömdüm. Ellerimle testi parçaları yaptım... Özür dileyeceğim ama sesim çıkmıyor’ dedi.

Tokyo'nun 300 km kuzeyinde Kamitakamori bölgesinde, Fujimura'nın denetiminde yapılan kazılarda 600 bin yaşında olduğu ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olduğu öne sürülen bir köy kalıntısı bulunduğu duyurulmuştu. Fujimura, burada ortaya çıkarılan 29 tarihi parçanın 27'sini kendisinin koyduğunu itiraf etti. Aynı arkeolog, geçen yıl ortaya çıkarılan bir başka köyde de hile yaptığını itiraf edince, geçmiş çalışmaları hakkında da şüpheler doğdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!