Güncelleme Tarihi:
EDİRNELİ Ciğerci Bahri Dinar ve Şekerlemeci Arif Meriç, binlerce kilometre yol kat ederek Kapıkule’den giriş yapan izincileri sürprizle karşıladı. Kentin meşhur lezzetleri tava ciğerle birlikte badem ezmesi, kavala ve kallavi kurabiyesinin tadına bakan izinciler misafirperver bir şekilde ağırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, yurda giriş yapan vatandaşlara hoşgeldin demek ve kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Dinar, “Tepkiler çok iyiydi. Belki de bugüne kadar yaptığımız en iyi işlerden birisiydi diyebilirim. Bugünümüzü binlerce kilometreden gelen gurbetçi vatandaşlarımıza ayırdık. Onları burada Türkiye’ye hoşgeldiniz diyerekten karşılıyoruz ve yanında da yöresel lezzetlerimizi ikram ediyoruz. İnsanlarımıza bu ikramları verince yüzlerinde gülümseme oluyor ve binlerce kilometrelik yorgunlukları gidiyor. Bundan dolayı biz çok mutluyuz” dedi.
‘BU GÜZELLİK DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK’
Şekerlemeci Arif Meriç de Türk kültüründeki misafirperverlik özelliğinden esinlendiklerini belirterek, “Bizim genlerimizde olan bir paylaşma duygusu var. Gelen her gurbetçimiz Edirne’ye ayak bastığında bu şehrin manevi havasını teneffüs ediyor. Biz gurbetçilerimize çeşitli ikramlar yaparken bir vatandaşımız bir dakika diyerek kendisi de bize soğuk içecek ikram etti. Bu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. İşte biz iki esnaf olarak ciğerle tuzlandırıp ve kavala kurabiyesi, badem ezmesiyle tatlandırıyoruz. Her gelen gurbetçimize tek tek ikramda bulunuyoruz. O kadar büyük bir teveccüh alıyoruz ki bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.