İtalya'daki faciada yeni gelişmeler ortaya çıktı: Morgan Stanley başkanı kayıplar arasında... Kahraman anne yaşadıklarını anlattı!

Güncelleme Tarihi:

İtalyadaki faciada yeni gelişmeler ortaya çıktı: Morgan Stanley başkanı kayıplar arasında... Kahraman anne yaşadıklarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2024 11:39

İtalya'nın Palermo şehri açıklarında yaşanan süper yat Bayesian faciasında yeni gelişmeler ortaya çıktı. İngiliz milyarder Mike Lynch'in yanı sıra Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer'in de yatın alabora olmasıyla birlikte kaybolduğu bildirildi. Kazanın ardından yatta bulunan 35 yaşındaki anne, hayatta kalma mücadelesini İtalyan gazetecilere anlattı.

Haberin Devamı

İngiltere bandıralı 56 metrelik süper yat Bayesian, İtalya'nın Palermo kenti açıklarında alabora oldu. İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, 22 kişinin bulunduğu teknedeki kazazedelerin 15'ini kurtardıklarını açıkladı.

The Guardian'da yer alan habere göre, kaza sonrası 6 kişinin kayıp olduğu açıklanırken yatın aşçısı Ricardo Tomas'ın cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Kayıp kişilerin arasında, "İngiliz Bill Gates" olarak adlandırılan Mike Lynch, uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley International bankasının başkanı Jonathan Bloomer ve uluslararası hukuk firması Clifford Chance'in ünlü avukatı Christopher J. Morvillo'nun bulunduğu açıklandı.

İtalyadaki faciada yeni gelişmeler ortaya çıktı: Morgan Stanley başkanı kayıplar arasında... Kahraman anne yaşadıklarını anlattı

Haberin Devamı

Bayesian'ın battığı nokta - Associated Press/Marine Traffic

ORTALAMA KİRA BEDELİ 195 BİN EURO

Çevrimiçi kiralama sitelerinin ortalama 195 bin Euro'ya kiraladığı ve Mike Lynch tarafından kiralanan ancak Porticello'nun 700 metre açığında demirli haldeyken batan gemiden, Mike Lynch'in eşi Angela Bacares'in de kurtarıldığı aktarıldı.

Sicilya Sivil Koruma Ajansı Başkanı Salvo Cocina, 10 mürettabat ve 12 yolcunun bulunduğu yatın, Tiran Denizi'nde yakalandığı hortum nedeniyle battığını açıkladı. Yatın enkazının 50 metre derinlikte bulunduğunu belirten Cocina, "Yanlış zamanda yanlış yerdeydiler" ifadesinde bulundu. Cocina, Bayesian'daki kişilerin yardımına giden Sir Robert Baden Powell isimli yatın hasar görmediğini belirtti.

BATMADAN ÖNCE...

İtalyan haber ajansı ANSA ve Sicilya'da yayın yapan Giornale di Sicilia gazetelerinde yer alan habere göre, Sir Robert Baden Powell'ın kaptanı Karsten Borner, Palermo'daki Arenella limanına gitmeyi planladıklarını ancak fırtınaya yakalandıklarını belirtti. Fırtına sırasında pozisyonlarını korumaya çalıştıklarını belirten Borner, Bayesian'ı gördüklerini ancak göz açıp kapayınca kadar süper yatın ortadan kaybolduğunu söyledi. Batmadan önce Bayesian'dan kırmızı renkli bir işaret fişeği atıldığını ifade eden Borner, süper yattaki kişilere yardım etmek için bölgeye gittiklerini ve küçük bir kız da dahil olmak üzere kazazedeleri kurtardıklarını aktardı.

Haberin Devamı

İtalyadaki faciada yeni gelişmeler ortaya çıktı: Morgan Stanley başkanı kayıplar arasında... Kahraman anne yaşadıklarını anlattı

Arama ve kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölge - Associated Press/İtalya Sahil Güvenlik

Associated Press'te yer alan habere göre, balıkçı Fabio Cefalu, sabah saat 04.30 civarında kıyıdan bir işaret fişeği gördüğünü ve hemen olay yerine gittiğini ancak oraya vardığında Bayesian'ın çoktan battığını, süper yattan sadece minderlerin, tahta parçalarının ve bazı eşyaların suda yüzdüğünü söyledi.

Hemen sahil güvenliğe haber verdiğini belirten Cefalu, üç saat boyunca orada kaldığını ancak kimseyi bulamadıklarını söyledi.

İtalya'daki liman başkanlığı, kazazedelere ilk olarak yakınlardaki bir teknenin yardım ettiğini ve geminin enkazının dört Sahil Güvenlik gemisi tarafından karaya çıkarıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Zamana karşı yarışın sürdüğü arama ve kurtarma çalışmalarının, sabah saatlerinde yeniden başladığı bildirildi.

Facia sonrası ilk kez konuşan Bayesian'ın kaptanı, İtalyan basınına "Bunun olacağını tahmin etmemiştik" ifadesinde bulundu.

"SADECE 10 DAKİKALARI VAR"

İtalyan gazetesi Giornale Di Sicilia'ya açıklama yapan acil müdahale görevlisi Luca Cari, kayıplara ulaşabilmek için dalgıçların "aşırı dar" alanlarda çalıştıklarını ve dalgıçlar arasında deneyimli iki mağara dalgıcı olduğunu söyledi.

Dalgıçların su altında "sadece 12 dakikaları" olduğunu söyleyen Cari, mevut 12 dakikalarının bir dakikasını tekneye ulaşmak için bir dakikasını tekrar yüzeye çıkmak için kullandıklarını belirtti. Cari, dalgıçların "dolayısıyla aramayı gerçekleştirebilmek için sadece 10 dakikası var" ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

"DUYABİLDİĞİM TEK ŞEY BAŞKALARININ ÇIĞLIKLARIYDI"

Hayatta kalanlardan biri olan 35 yaşındaki İngiltere vatandaşı Charlotte Golunski, can kurtarma botu şişene ve 1 yaşındaki kızı ile birlikte yaşadığı yaşam mücadelesini anlattı.

İtalyadaki faciada yeni gelişmeler ortaya çıktı: Morgan Stanley başkanı kayıplar arasında... Kahraman anne yaşadıklarını anlattı

Charlotte Golunski - Facebook

İtalyan La Repubblica gazetesine açıklamalarda bulunan Golunski, bebeğini suyun içerisinde bir anlığına kaybettiğini ancak daha sonra kızını dalgaların üzerinde tutmayı başardığını söyledi.

Golunski, "Kızımı iki saniyeliğine denizde kaybettim. Bulduğum anda onu sımsıkı tuttum ve boğulmasını engellemek için kollarımı yukarı doğru uzattım" dedi.

Haberin Devamı

Ailesinin yatın battığı sırada güvertede olduğu için hayatta kaldığını aktaran Golunski, kaza anına ilişkin "Her yer karanlıktı.Yardım için çığlık attım ama etrafımda duyabildiğim tek şey başkalarının çığlıklarıydı" dedi.

NEW YORK'UN ÜNLÜ AVUKATINDAN TÜYLER ÜRPERTEN PAYLAŞIM

New York'un önde gelen avukatlarından olan Christopher J. Morvillo'nun, mücevher tasarımcısı eşi Neda Morvillo ile yattaki organizasyona katılmadan önce paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

New York Post'ta yer alan habere göre, facia yaşanmadan önce yaptığı son paylaşımda Morvillo, ailesiyle birlikte “sonsuza dek mutlu” yaşadığını söyledi.

İngiliz teknoloji devi Mike Lynch'in dolandırıcılık davasını kazanmasına yardımcı olan 59 yaşındaki avukat, başarılarına yardımcı olan hukuk ekibine teşekkür eden yazısını şöyle tamamladı:

"Ve son olarak, sabırlı ve inanılmaz eşim Neda Morvillo'ya ve iki güçlü, parlak ve güzel kızım Sabrina Morvillo ve Sophia Morvillo'ya kocaman bir teşekkür. Sevginiz ve desteğiniz olmasaydı bunların hiçbiri mümkün olmazdı. Evde olduğum için çok mutluyum. Ve herkes sonsuza dek mutlu yaşadı...."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!