İtalya'da heyelan: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

İtalyada heyelan: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 14:05

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde sağanak yağışların neden olduğu heyelanda iki kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Lombardiya bölgesinin Cerro di Laveno isimli yerleşim yerinde, dün akşam etkisini arttıran sağanak yağışın eğimli arazide heyelan yol açtığı, o sırada evlerinde olan bir dede ile torunun toprak ve molozların altında kalarak can verdiği belirtildi.

Sel ve heyelan gibi afetlerin sık görüldüğü yerlerin başında gelen Cenova'da da dünden bu yana kayıp olan bir kişiyi bulmak için denizde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kayıp kişinin arabasının yerini düzeltmek için dışarı çıktığı daha sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı kaydedildi.

Sağanak yağışlar nedeniyle Seveso nehrinin sularının taştığı ve sel görüntüsü oluşturduğu Milano'da suların çekildiği ve durumun normale döndüğü ifade edildi. Yağışlı havanın devam etmesi halinde kentte bu akşam oynanması gereken Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri H Grubu maçında İtalya-Hırvatistan maçının oynanamayabileceği dile getirildi.

Son hayatını kaybedenlerle birlikte 23 Ekim'den bu yana İtalya'da olumsuz hava koşullarından hayatını kaybedenlerin sayısı; aralarında bir Türk şoför de olmak üzere 9'a çıkmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!