İtalya’da batan teknede o da vardı: Umuda yolculukta milli sporcu da ölmüş

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da batan teknede o da vardı: Umuda yolculukta milli sporcu da ölmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 07:00

İtalya’da batan göçmen teknesinde Pakistan’ın milli kadın futbol takımı ve çim hokeyi takımında görev alan Şahida Raza’nın da bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye’den İtalya’ya mülteci taşıyan ancak İtalya kıyılarına çok az bir mesafe kala kayalıklara çarpıp batan teknede Pakistan’ın milli kadın futbol takımı ve çim hokeyi takımında görev alan 29 yaşındaki Şahida Raza’nın da bulunduğu ortaya çıktı.

FELÇLİ OĞLU İÇİN

New York Times gazetesinin haberine göre 3 yaşında kısmi felçli bir oğlu bulunan genç kadın, çocuğunu eski kocasının yanında bırakarak umuda yolculuğa çıktı. Raza’nın hedefi İtalya’ya yerleşip orada çocuğuna daha iyi tıbbi imkan sunacak bir hayat kurmaktı. Şii Hazara etnik kökeninden olduğu belirtilen Şahida Raza’nın başarılı bir sporcu olmasına rağmen geçim sıkıntısı çektiği, çocuğuna istediği bakımı sağlayamadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda teknenin batması sonrasında en az 63 kişi ölmüştü. Şahida Raza teknede hayatını kaybeden iki Pakistanlıdan biriydi. Tekne batmadan bir saat önce Şahada’nın sesli mesaj yolladığını belirten kız kardeşi, “Avrupa’ya vardığı için şükrediyor, endişelerinin sona erdiğini düşünüyordu” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!