İşte efsane pilotun malikanesi

Güncelleme Tarihi:

İşte efsane pilotun malikanesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 13:24

Ferrari'deki aktif Formula 1 kariyerine son veren efsane Alman pilot Michael Schumacher, emekliliği için kendisine deyim yerindeyse saray yavrusu yaptırıyor. İsviçre'nin Gland kentindeki çok özel malikanenin maliyeti yaklaşık 40 milyon euro...

Haberin Devamı

İşte muhteşem malikaneden kareler...

Geniş bir alana kurulu malikanede yok yok. Hepsi jakuzili beş banyo, sekiz yatak odası, yüzme havuzu, sauna, hamam, 30 kişilik sinema salonu ve golf sahası bile var. Çok büyük bir bahçe içindeki 4 katlı malikanenin ilkbaharda tamamlanması planlanıyor. İnşatın sürdüğü alanın hemen yanındaki göldeki özel plaj da Schumi ve yakın arkadaşlarına özel. Yarıştığı dönemde sürekli en çok kazananlar listesinda yer alan Schumi, malikanesine gelecek misafirlerini de unutmadı, onların kalması için en zenginleri bile kıskındıracak ayrı bir ev yaptırdı.

SCHUMİ KİMDİR?

Formula 1'in efsane pilotları arasına adını yazdıran Michael Schumacher, 3 Ocak 1969 yılında Almanya'da doğdu. 1984 yılında Almanya'da kart şampiyıonluğu ile kariyerinin ilk başarısını yakaladı. 1989'da Formula 3 yarışlarına başladı. 1991 yılında Jordan takımı pilotu Gachot tutuklanınca onun yerine geçti. Jordan ekibi ile ilk ve son kez yarışan Schumacher, Benetton'a geçti. 1992'de sekiz defa podyuma çıktı. 1995'te Benetton'un hile yaptığı suçlamalarına rağmen başarılı bir sezon geçirdi. 1996'da Ferrari'ye transfer oldu.

/images/100/0x0/55eb2a95f018fbb8f8af9d59

1999 yılında İngiltere'nin Silverstone pistinde geçirdiği kaza sonucu ayağının kırıldı. Schumacher, 2000 yılında takımını ve kendisini şampiyonluğa taşıyarak hem yeni bir seriyi başlattı hem de kendisini efsaneleştirecek ilk adımı attı. Ferrari ekibi de 21 yıl aradan sonra ilk defa Dünya Şampiyonu çıkartmış oldu. Geçen yıl aktif yarış kariyerine noktayı koyan Schumi, rekorları altüst ederek  pistlere veda etti. Her fırsatta ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini dile getiren Schumi, eşi ve iki çocuğu ile birlikte bu malikanede yaşayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!