İstanbul’dan ABD’ye uçuşta el bagajı yasak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’dan ABD’ye uçuşta el bagajı yasak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 23:54

İstanbul’dan ABD’deki noktalara yapılan seferlerde de uçaklara el bagajı almama ve poşet uygulaması başladı. 500 bin kişinin alanlarda mağdur olduğu İngiltere’de uçuşlar gelecek hafta normale dönebilecek.

İNGİLTERE’de yaşanan terör paniği havaalanlarını ikinci günde de etkilemeye devam ederken, İstanbul’da da teröre karşı İngiltere ve ABD’deki gibi önlemler alındı. THY ve Delta Airlines’ın ABD uçuşları ile THY ve British Airways’in Londra aktarmalı ABD uçuşlarında el bagajı yasaklandı. Yolcular, pasaport, cüzdan, kullanılması gereken ilaçlar ve mama, ensülin gibi sıvıları havayolu görevlilerinin verdiği poşetlere konularak, uçağa alınacak.

Alınan sıkı güvenlik önlemleri yüzünden ikinci çileli gününü yaşayan İngiliz havalimanlarında şu ana kadar 500 bin kişi uçuşların iptal edilmesi veya aksaması dolayısıyla mağdur olmuş durumda. Günde sadece İspanya’dan İngiltere’ye gerçekleşen 800 uçuşun yüzde onu gerçekleştirilebildi.

İngiltere hava meydanları işletmecisi BAA kısa mesafeli uçuşların hemen hemen tamamının iptal edildiğini bildirdi. British Airways, Heathrow Havaalanından 400 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu. Ucuz havayolu şirketi EasyJet ise, 300 uçuşunu gerçekleştiremediğini açıkladı. Avrupa’nın ikinci en yoğun havaalanı olan Heathrow’da uçuşların ancak gelecek hafta normale dönebileceği kaydedildi. İngiltere’nin en büyük havaalanı olan Heathrow dünyanın da üçüncü büyük havalimanı ve yılda 68 milyon yolcuya hizmet veriyor. Normal bir günde Heathrow’dan 1.250 uçuş yapılıyor.

Duty Free ürünleri çöpe gitti

Uçaklarda el bagajının yasaklanması, kabine herhangi bir likit maddenin kabul edilmemesi yüzünden yolcuların onca para vererek aldıkları kremler, parfümler ve diğer kozmetik maddeleri çöpe atıldı. Sadece cüzdan, pasaport gözlük gibi elzem özel eşya torbalarla alınabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!