İsrail yıkılmaya mahkûm

Güncelleme Tarihi:

İsrail yıkılmaya mahkûm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 02:02

İran'la BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında Cenevre’de yürütülen nükleer müzakarelerin üçüncü turu dün başlarken, dini lider Ayetullah Hamaney, “Nükleer haklardan zerre kadar geri adım atmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hamaney, ayrıca “İsrail yıkılmaya mahkûm” diyerek görüşmeleri engelleye çalışan söz konusu ülkeye çattı.

- Görüşmelere devam: İran’ın uranyum zenginleştirme “hakkının” resmen tanınması konusundaki ısrarı, Fransa’nın ise Arak’ta inşa edilen reaktör konusundaki kaygıları nedeniyle bu ayın başında yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştı. İran ve 5+1 temsilcileri, dün iki gün sürecek müzakereler için tekrar bir araya geldi.

- İsrail’e feci çattı: Aynı gün Gönüllü Milis Günü’nde konuşma yapan İran’in dini lideri Ayetullah Hamaney ise “Görüşmelerin ayrıntılarına müdahale etmeyeceğiz. Ancak kırmızı çizgiler ve sınırlar var. Nükleer haklarımızdan zerre kadar geri adım atmamakta ısrarlıyız. ” dedi. 5+1 grubuna “baskıyı arttırmama” çağrısında bulunan Hamaney, “İran halkının tüm dünya halklarına saygı duyduğunu bilmeliler ancak biz saldırganlara asla unutmayacakları bir tokat indireceğiz... Bugün emperyalistlerin başında ABD hükümeti geliyor. Fransız liderler ise sadece ABD’ye boyun eğmiyorlar, bölgenin kuduz köpeği İsrail’in önünde de diz çöküyorlar. İsrail ise yıkılmaya mahkûm” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!