İsrail Basını: Peres uzlaştırıcı, Abbas sert

Güncelleme Tarihi:

İsrail Basını: Peres uzlaştırıcı, Abbas sert
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 10:31

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’ın TBMM’de tarihi konuşmaları, İsrail’de yankı buldu. Haaretz gazetesi “Peres’in konuşması uzlaştırıcı tonda idi, Abbas ise, sert mesajlar verdi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

İsrail’in büyük gazetelerinden Haaretz, Peres ve Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na hitap etmesini iki ayrı haberde değerlendirdi.

Haaretz, “Bir İsrail Cumhurbaşkanının bir Müslüman ülkesi parlamentosunda yaptığı ilk tarihi konuşmada Şimon Peres, Türk milletvekillerine İsrail’in Filistinliler ile on yıllarca süren ihtilafa son vermeye hazır olduğunu söyledi” diye yazdı. Gazete Peres’in Türkiye’yi İspanya’dan kaçan Yahudilerini kapılarını açtığı için teşekkür ettiğine dikkat çekti.

Peres ve Abbas’ın TBMM’deki konuşmalarını karşılaştıran gazete “Peres’in İbranice yaptığı konuşması, uzlaştırıcı tonda idi, Abbas ise, Filistinlilerin Maryland’daki toplantı öncesi İsrail ile herhangi bir konuda uzlaşmaya istekli olduklarına ilişkin hiçbir ipucu vermeyen sert mesajlar verdi” diye yazdı.

"TÜRK ŞAİRİNİN ESERİNİ OKUYARAK İZLEYİCİLERİ DUYGULANDIRDI"

Gazete, TBMM'de konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket isterim" şiirini okuyan Şimon Peres’in, "bir Türk ulusal şairinin eserlerinden gönderme yaparak izleyicileri duygulandırdığını" da belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!