Güncelleme Tarihi:
Irak'a savaş açılmasının önde gelen savunucularından olan ve İspanyol halkının muhalefetine rağmen bu ülkeye asker gönderen Aznar, başkent Madrid'in bir banliyösünde halka buluştu ve "Herkes Irak'ta kitle imha silahlarının olduğunu düşünüyordu, yoktu. Benim sorunum, bunu daha önce değil, bugün biliyor olmam. Ama o zaman kimse bilmiyordu" açıklamasında bulundu.
Irak'ta kitle imha silahlarının bulunduğu savı, Beyaz Saray'ın Irak savaşını başlatmasındaki başlıca argümandı. Oysa savaşa karşı çıkan Fransa ve Almanya gibi ülkeler bu ülkede kitle imha silahı olduğundan ciddi şüpheleri bulunduğunu açıklamıştı.
İspanya'da iktidardaki Sosyalist Parti'nin parlamento sözcüsü Diego Lopez Garrido, "bu korkunç savaşa katıldığı için Aznar'ın İspanyollardan özür dilemesi gerektiğini" söyledi ve "Milyonlarca İspanyol ve dünyada birçok insan bu silahların bulunmadığını biliyordu" dedi.
İspanya'nın Irak'taki askeri varlığının, Madrid'de 11 Mart 2004'te düzenlenen saldırıları motive ettiği düşünülmüştü. Aznar'dan sonra göreve gelen sosyalist başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun ilk siyasi kararı ise İspanyol askerlerinin Irak'tan çekilmesi olmuştu. Zapatero'nun bu kararı aynı zamanda bir seçim vaadiydi.