Güncelleme Tarihi:
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) verilen bilgiye göre, önceki gün Türk savaş uçaklarının hava taarruzunda 20 IŞİD teröristi öldürüldü. IŞİD’in karargâh olarak kulandığı değerlendirilen üç bina, bir motosiklet ile bir araç da jetler tarafından vurularak imha edildi. Sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ile Türk tanklarının perdeleme atışları da yer yer devam etti. Türk savaş uçaklarının harekat düzenlediği Havahöyük’te geçen cuma günü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD arasında yaşanan çatışmada, IŞİD bir Türk tankını güdümlü tanksavar ile vurmuş, tank içindeki Uzman Çavuş Halil Gedik, Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu ve Uzman Er Burak Karakoç şehit düşmüştü.
ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Mustafa, geçen perşembe günü Türkmen köyleri Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhöyük’ün ele geçirildiğini ancak Havahöyük’de şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi. Mustafa, Taşlıhöyük ile Havahöyük arasındaki Mezra’nın ise tamamen boşaldığını belirtti.
EZO GELİN’İN KÖYÜ DE IŞİD’DEN KURTARILDI
Türkü ve filmlere konu olan Ezo Gelin’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği Kozbaş köyü de Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında IŞİD’den kurtarılan yerleşim birimleri arasında yer aldı. Asıl adı Zöhre Bozgeyik olan Ezo Gelin, 1909’da Gaziantep’e bağlı Uruş köyünde dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren “Ezo” diye çağrılan Zöhre, güzelliğiyle dillere destan oldu. Çok sevmesine rağmen berdel usulüyle evlilik yapmak zorunda kalan Ezo Gelin, 1936’da Cerablus’un Kozbaş köyünde oturan teyze oğlu Memey ile (Mehmet) evlendirildi. Bir süre sonra hastalandı ancak çok yoksul olduklarından kocası onu tedavi ettiremedi. Ezo Gelin’in hikayesi dilden dile dolaştı. Adına türküler yakılan, hayatı filmlere konu olan ve yaptığı bir çorbaya da adı verilen Ezo Gelin, 1956 yılında vefat etti. Vasiyeti üzerine Türkiye sınırında bulunan Bozhüyük köyünde bir tepeye defnedilen Ezo Gelin’in mezarı, 1999’da Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine taşındı.