IŞİD’e Palmira’dan sonra ikinci darbe

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’e Palmira’dan sonra ikinci darbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 19:53

Geçtiğimiz hafta antik kent Palmira’yı IŞİD’in elinden alan Suriye ordusu, dün de Hıristiyan kenti Karyatayn’ın yarısında kontrolü sağladı.

Haberin Devamı

Suriye Devlet Televizyonu, Karyatayn’daki son IŞİD grubunun da ortadan kaldırıldığını ve kentin tamamen Şam yönetiminin hakimiyetine girdiğini iddia etti. Ancak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Karyatayn’ın doğusunda ve güneydoğusunda çatışmaların sürdüğünü aktardı. Karyatayn, Palmira’yı Kalamun bölgesine bağlayan yol üzerinde bulunması nedeniyle stratejik bir konuma sahip. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin Karyatayn’ı ele geçirmesi halinde rejimin Palmira’nın da güvenliğini sağlama konusunda önemli bir avantaj elde edeceği belirtiliyor. IŞİD’i Karyatayn’ı kaybederse Humus vilayetindeki son kalesi olarak Sukhna kalacak. IŞİD, Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Karyatayn’ın kontrolünü Ağustos 2015’te ele geçirmişti. Öte yandan BBC’nin haberine göre Suriye’nin önde gelen Alevileri, kendilerini Esad yönetiminden ayrı tutan bir açıklama yaptı. Açıklamada ülkenin geleceğinde İslam, Hıristiyanlık ve tüm diğer dinlerin eşit olduğu demokratik ve seküler bir sistem talebi yapıldı. Ancak söz konusu yazılı açıklamaya ilişkin haberde herhangi bir grup ya da lider ismi verilmezken, sadece “topluluk ve dini liderleri”denildi.

Haberin Devamı

IŞİD’İN ROKET UZMANI ÖLDÜRÜLDÜ

ABD, dron ile düzenlediği saldırıda IŞİD’in roket uzmanı Casım Hadice’yi öldürdü. Hadice, IŞİD’in geçtiğimiz ay Irak’ın kuzeyine yönelik yaptığı ve bir Amerikan askerinin öldüğü saldırının sorumlusu olarak görülüyordu. ABD ordusunun sözcüsü Albay Steve Warren, “O bir roket uzmanıydı. Bu saldırıları kontrol ediyordu” açıklamasını yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!