İsa, su değil buz üstünde yürümüş

Güncelleme Tarihi:

İsa, su değil buz üstünde yürümüş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 00:00

Hıristiyanlık değerleri bilim tarafından bir bir sorgulanıyor. Hz İsa’nın çarmıha gerilmediği iddialarından sonra şimdi de Amerikalı bir profesör, İsa’nın su üstünde yürümediğini, buz üstünde yürüdüğünü ortaya attı.

Florida Eyalet Üniversitesi’nde oşinografi profesörü olan Doron Nof, yaptığı araştırmalar sonucunda, bugünkü İsrail’in kuzeyinde bulunan ve İncil’de İsa’nın üzerinde yürüdüğü öne sürülen Celile Denizi’nde alışılmamış su ve hava koşullarının ortaya çıktığını söyledi.

Nof, denizin dinamiklerini incelemek için Akdeniz’in yüzey ısıları ve istatistiksel modellerini kullandığını belirtti. Araştırmaya göre, bölgede soğuk havanın hakim olduğu 1500-1600 yıl önce İsa’nın yaşadığı döneme yakın bulunuyor. Sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle bir tatlı su gölü olan Celile Denizi’nin yüzeyinde insanı taşıyabilecek kalınlıkta buz oluşabiliyor. Nof, uzaktan izleyenlerin, suların üzerinde yüzen bir buz parçasını fark etmelerinin neredeyse imkansız olduğunu kaydetti. Profesör Nof, "Bana birinin su üstünde yürüdüğüne inanıp inanmadığımı sorarsanız, hayır, inanmıyorum. Belki birileri buz üzerinde yürümüştür, bilemiyorum. Bunu açıklayacak doğal bir durum bulunduğuna inanıyorum" dedi.

Profesör Nof, 1990’ların başında da, Hz Musa’nın Kızıldeniz’i yarmasının bilimsel desteğinin bulunmadığını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!