İran saç kesme kataloğu yayımladı

Güncelleme Tarihi:

İran saç kesme kataloğu yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 10:32

İran erkekler için saç kesme kataloğu yayımladı. Saç fetvasına göre erkekler saçlarını bağlamayacak, kaş aldırmayacak ama jöle kullanmada serbest olacak.

Haberin Devamı

İRAN'DA ERKEK SAÇ STİLİ BÖYLE OLACAK

İran Kültür Bakanlığı, erkek berberlerini Batı stili saç kesmemeleri ve erkeklerin kaşlarını almamaları yönünde uyardı. Bakanlık ayrıca, İranlı erkeklerin uygulayabilecekleri “İslam’a uygun” saç stillerini gösteren bir katalog yayınladı.

Daily Mail’in haberine göre, İslami kural ve geleneklere uygun olmayan ve daha çok ABD ile Avrupa’da yaygın olan saç stillerinin yayılmasından kaygı duyan bakanlık, Berberler Birliği ve Tahran Üniversitesi’yle işbirliği yaparak izin verilecek saç stillerinin bir kataloğunu hazırladı.                  

Katalogdan bazı bölümler önceki gün düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna gösterildi. Katalogun tamamı ise, önümüzdeki ay Tahran’da düzenlenecek “Ahlak ve Başörtüsü Festivali”nde tanıtılacak.

Haberin Devamı

Festival Komitesi Başkanı Jaleh Khodayar, kataloğun, İran gelenekleriyle İslami kural ve gelenekler esas alınarak hazırlandığını duyurdu.

Hollywood stili saç kesiminin son derece yaygın olduğu Tahran Berberler Birliği, yeni kataloğun saç kesimi konusundaki karmaşayı gidereceğini belirterek, birlik üyesi berberlerin kurallara uyması için çeşitli yaptırımlar gündeme geleceğini açıkladı.

İran’da muhafazakarlar, erkeklerin saçlarına jöle ile şekil vermelerini, omuzlarına kadar uzatmalarını veya dik bir şekilde taratmalarını sakıncalı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!