Ä°ran bombalıyor, teröristler kaçıyor

Güncelleme Tarihi:

İran bombalıyor, teröristler kaçıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 24, 2007 14:13

PKK'nın uzantısı PJAK'a karşı operasyonu sürdüren İran Ordusu, K.Irak'ın 5 kilometre içine girdi. Kaçan teröristler Kandil Dağı ve Haci Umran bölgelerine sığınıyor.

Haberin Devamı

İran Ordusu  tarafından terör örgütü PKK'nın uzantısı PJAK'a yönelik başlatılan  operasyonların, Kuzey Irak'ın yaklaşık 5 kilometre kadar iç kesimlerine  kaydırıldığı bildirildi. Kuzey Irak sınırına büyük askeri yığınak yapan İran ordusunun terör  örgütü kamplarını bombalamasıyla kaçan teröristler, terör örgütü PKK'nın  da kamplarının bulunduğu bildirilen Kandil Dağı ve Haci Umran  bölgelerine sığındığı ifade edildi. Bunun üzerine Irak'ın kuzeyine 5  kilometre kadar girdiği belirtilen İran ordusu, Kandil ve Haci Umran  bölgelerindeki terör örgütü kamplarını bombalıyor.

İran Ordusu'nun terör örgütü kamplarını yoğun top ateşine tutması sonucu,  teröristlerin sığınaklara kapandığı bildiriliyor.
       Â
HELÄ°KOPTERLERDEN ATILAN BÄ°LDÄ°RÄ°LER
       Â
İran ordusu tarafından dağıtıldığı öne sürülen bildirilerde, sivillerin  çatışma bölgelerini terk etmesi isteniyor. Helikopterlerden atılan  bildirilerde, "Kürt halkından, bu bölgelerin boşaltılması için yardım  istiyoruz. ABD'nin bölgeyi ele geçirmek için gönderdiği bu ajanlar,  bölgede huzur ve istikrarı bozmayı, burada zulüm yapmayı amaçlıyor.  Birkaç gün içinde bölgede havadan ve karadan geniş çaplı operasyon  başlatacağız" deniliyor. İran ise bu bildirilerle ilgisi bulunmadığını savunuyor.

Haberin Devamı

SİVİLLER GÖÇ EDİYOR
       Â
Öte yandan, İran ordusunun terör örgütü kamplarını havan topu ve uzun  menzilli toplarla bombalamasından etkilenen sivillerin, korku ve paniğe  kapılarak, katır sırtında daha iç kesimlere göç ettiği gözleniyor.
Bombardıman yüzünden yaklaşık 2 bin ailenin, bu bölgelerden kaçarak düz  ovalarda kurdukları kıl çadırlarda yaşamını sürdürdüğü belirtiliyor.

BÃœYÃœK KUÅžATMA

Bu arada, liderliğini Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin yaptığı  Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) kaynakları, İran ordusunun  Haci Umran, Hakurke, Kandil ve Pıştder dağlık bölgelerini kuşatma altına  aldığını ve bölgeyi bombalamaya devam ettiğini belirtiyor. Kaynaklar,  Kandil çevresindeki yerleşim alanlarını boşaltan köylülerin, daha  güvenli bölgelerde geçici yerleşim yerleri oluşturduğunu ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!