Irak ve IKBY’de pazaryerlerini PKK kundakladı

Güncelleme Tarihi:

Irak ve IKBY’de pazaryerlerini PKK kundakladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2024 07:00

Irak İçişleri Bakanlığı, Kerkük, Erbil ve Duhok’ta 2023 ve 2024’te dükkan ve pazaryerlerine yönelik yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi, basına yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili yürütülen kapsamlı soruşturmanın ardından tutuklanan 3 kişinin PKK mensupları olduğunu söyledi. Erbil ve Duhok’ta çıkan yangınlardan sonra Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin talimatı ile bir inceleme ve araştırma komisyonu oluşturulduğunu belirten Musevi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yapılan operasyonda ikisi Kerkük’te, biri Diyala kentinde olmak üzere 3 kişinin yakalandığını ve cezaevine gönderildiğini aktardı.

300 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Yakalanan şahısların ifadelerinde başka bölgelerde de yangın çıkarmayı planladıklarını itiraf ettiklerini belirten Musevi, “Bu eylemlerin ardından Irak topraklarındaki Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına da sabotaj yapmayı planlıyorlardı. Bağdat’ın ticaret merkezlerinden Şorca ve Sadr bölgelerinde de yangın çıkaracaklardı” ifadesini kullandı. Mikdad Miri, yangınların kasti çıkarıldığını belirterek içine yanıcı madde konan tatlı paketi ya da sigara paketlerinin belirli yerlere atıldığını belirterek “Yangınlar anında çıkmıyordu, neredeyse 10 saat sonra alev alıp yanmaya başlıyordu. Üç ilde ekonomiyi hedef almaya çalıştılar” dedi. Üç kentteki yangınların 300 milyon dolarlık zarar yol açtığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!