İnsanlık adına utanç verici

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık adına utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 21:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin’de G-20 zirvesinin ardından basın toplantısında “Batı’nın, bilhassa sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi ve hatta ırkçı tavır, insanlık adına utanç vericidir” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÜĞÜNE BOMBA BAŞLATTI

“(ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesine ilişkin) Operasyonlarımız, Suriye’nin toprak bütünlüğüne Türkiye’nin bir müdahalesi değil. Cerablus’tan maalesef aylardır bizim topraklarımıza roketatarlarla atışlar yapılmaktadır. İşte en son bir düğünde ne yazık ki 14 yaşındaki bir çocuğun bedenine bombalar bağlanmak suretiyle düğünde patlatılmış ve 56 kişi ölmüştür. Bu olay, bizim için kesin bir başlangıç olmuştur. Suriye’ye Cerablus’un halkı olan ılımlı muhaliflerle girmek suretiyle Cerablus’tan DAİŞ’i (IŞİD) atmış olduk. Yeni bir hamle de Çobanbey’den girmek suretiyle ılımlı muhaliflerle beraber bizim 90-95, 40-45 km olarak ifade ettiğimiz bölgeye yönelik, orası da yine DAİŞ’ten temizlendi.

Haberin Devamı

İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDI

‘95 kilometre uzunluğunda, 40 kilometre kuzeyden güneye olmak üzere bir güvenli bölge oluşturmak suretiyle burada mülteci sorununu çözebiliriz’ diye ısrarla söyledik. Şimdi bu zirvede de bütün dostlarımıza bunu söyledik. Prensipte hemen hiç kimsenin karşı çıkmadığı bu teklifin hayata geçirilmesi konusunda üzüntüyle belirtmeliyim ki hiçbir ülke somut adım atmamıştır. Tam tersine Suriye krizi yeni ülkelerin sahaya inmesiyle daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

İBRETLE SEYREDİYORUZ

Batı ülkelerinin, bilhassa sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi ve hatta ırkçı tavır insanlık adına utanç vericidir. 600 bin insanın öldürüldüğü bir yerde hâlâ katil Esed’in görevinde kalmasını savunmak bana öyle geliyor ki insanlık adına bizler için utanç vericidir. Sınırlarını kapatma telaşına girmelerini ibretle seyrediyoruz. (Putin ve Obama’ya uçuşa yasak bölge konusunu teklif ettiğini belirterek) Oranın süratle uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ki, Sayın Obama’ya da, Putin’e de teklifim budur, koalisyon güçleriyle bu sağlanabilir. Bu adımı atmanın da gayreti içindeyiz. Mutabakat halindeyiz ve süreci de böylece çalıştırıyoruz.

BAYRAM ÖNCESİ ATEŞKES TEMENNİSİ

Suriye konusunda Koalisyon güçleri ile işbirliği içindeyiz. Rusya ile özellikle Halep bölgesinde bir işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Temenni ederim ki Kurban Bayramı öncesi bu ateşkesi sağlamak suretiyle Halep halkı bütün bu bombalardan kurtulsun.” 

Haberin Devamı

15 TEMMUZ KİTABI HEDİYE ETTİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde dün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile dörtlü zirve gerçekleştirdi. Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande zirvenin ardından baş başa görüştü. Dörtlü zirve ve ardından Erdoğan-Hollande görüşmesi basına kapalı yapıldı. Erdoğan görüşmelerde liderlere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir kitap ve G20 Antalya Zirvesi’nin kitabını hediye etti.

Erdoğan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile de görüştü.

DARBE GİRİŞİMİ TERÖRİZMİN İLK DEFA GÖRÜLEN BİÇİMİ

TÜRKİYE’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişimi terörizmin ilk defa görülen bir biçimidir. Askeri üniformaya bürünmüş teröristler milletimizin vergileriyle alınmış F-16’larla, tank toplarla halkını öldürmeye teşebbüs etmiştir. 241 vatandaşımız vefat etmiştir. Ben milletimle gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. (15 Temmuz gecesi) Havaalanında indiğimde on binlerce insan beni bekliyordu. F-16’lardan tanklardan korkmuyordu, tankların altına kendini atan genç hanımlar vardı.

Haberin Devamı

DAİŞ’i, PKK’yı, PYD, YPG’yi, FETÖ’yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde ilan edilen Olağanüstü Hal sadece, FETÖ yapılanmasıyla daha etkin mücadele etme, yeniden yapılanma çalışmalarını yürütme amacına yöneliktir.

FETÖ denilen bu örgütün, 170 ülkede daha faaliyet gösteren küresel bir şebeke olduğu unutulmamalıdır. Dini inanç, eğitim ve hayırseverlik gibi insani duyguları, ticari ilişkileri istismar eden açan bu örgüte karşı tüm dünyayı duyarlı olmaya davet ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!