İngiltere'de savaş karşıtları Irak için yürüyor

Güncelleme Tarihi:

İngilterede savaş karşıtları Irak için yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2006 16:44

İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanan binlerce savaş karşıtı, İngiliz askerlerinin Irak'tan çekilmesi için yürüyüş başlattı. Parlamento meydanından başlayıp Trafalgar meydanında sona ermesi beklenen yürüyüş için, Londra'nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis teşkilatı tarafından çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Irak savaşının başlamasının üçüncü yıldönümü nedeniyle dünyanın Basra, Bağdat, New York, Madrid, Sydney, Tokyo, Toronto ve Dublin gibi diğer pek çok kentiyle aynı anda savaşı protesto eden İngilizler, askerlerin bir an önce Irak'tan çekilmesi yolunda talepler içeren pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

“Stop The War Coalition” (Savaşa Son Koalisyonu) ve İngiltere İslam Birliği tarafından organize edilen gösterinin sonunda konuşmalar yapılması bekleniyor.

Bazı savaş karşıtı milletvekilleri ve sendika başkanlarının da katıldığı Parlamento meydanından başlayan gösteriyle ilgili olarak konuşan “Stop the War Coalition” yöneticilerinden Lindsey German, Irak'ta hukuk dışı savaşın yarattığı kaosun ancak barışçı yollarla sona erdirilebileceğine inandıklarını bildirdi.

Bu nedenle işgalci güçlerin tümünün ülke dışına çıkarılması gerektiğini belirten German, Irak halkının kendi siyasi geleceğine karar verme hakkına saygı duyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

KOMŞU'DAN ABD'YE:  KÜRESEL TERÖRÜ DURDURUN

Haberin Devamı

ABD'nin Irak harekatının 3. yıl dönümü nedeniyle Atina'da savaş karşıtı gösteri düzenlendi. Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDİ), çeşitli sivil toplum ve öğrenci örgütlerinin katılımıyla kent merkezinde düzenlenen gösteride, ABD protesto edilerek “Irak işgaline son vermesi” istendi.

ABD'nin Atina Büyükelçiliği önünde “Küresel terörü durdurun”, ”Tüm savaşlara dur deyin” ve “Ellerinizi Suriye ile İran'ın üstünden çekin” sloganları atan göstericiler, daha sonra olaysız  dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!