İngiltere vasıfsız işçiye kapıları kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere vasıfsız işçiye kapıları kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 15:04

İngiltere'de hükümet, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerden gelen vasıfsız göçmen işçilerin, ülkeye girişini engelleyecek yeni kanun maddesini yürürlüğe sokuyor.

Haberin Devamı

Bundan böyle ülkeye eş olarak giriş yapmak isteyenler de İngilizce yeterlilik sınavına tabi tutulacak. 2006 yılında AB üyesi olmayan Afrika, ABD, ve Asya'dan ülkeye 12 bin vasıfsız göçmen çalışmak üzere giriş yaptı.

İçişleri Bakanı Jacqui Smith, London School of Economics'te yaptığı konuşmada, uygulamanın 100 gün içerisinde yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Bakan Smith, yeni uygulamanın, Avustralya'nın ülkeye gelen göçmenler için uyguladığı puanlama sisteminden örnek alındığı belirtti.
Göçmenlik politikasının sadece ekonomiye katkı sağlamak için değil, toplum için de yararlı olması bekleniyor. Ekonomide etkisi olacak, bu beş grubun içerisinde sağlık, eğitim, bilgisayar, finans sektörleri ile sosyal hizmetler çalışanları yer alıyor.

‘KATKI SAĞLA, ÇALIŞMA HAKKIN OLSUN’

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Smith'in açıkladığı yeni kanuna göre, bundan böyle İngiltere'ye çalışmak amacıyla gelen göçmenler, nitelik, yaş, bir önceki işindeki maaş durumu ve yatırım yapacağı daldaki para miktarı göz önüne alınarak değerlendirilecek.

‘DENGEYİ KORUMAK ÖNEMLİ’

Göçmenlik Bakanı Liam Byrne, ekonomik ihtiyaçlarla, toplumlarla, toplumlar üzerindeki göçmenlik etkisi arasındaki dengeyi korumanın önemli olduğunu ifade ederek, AB dışındaki ülkelerden gelen göçmenlerin engellenmesinin İngiltere için ağrısız bir çözüm olacağını açıkladı.

Vasıfsız işçilerin ülkeye girişi sınırlandırılırken, geçtiğimiz yıl sadece tarım sektöründe alışan 12 bin işçinin gelişine izin verildi. Resmi rakamlara göre, 2006 yılında ülkeye çoğunluğu Doğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere 243 bin göçmen işçi geldi. Yüzde 40'ını Polonyalıların oluşturduğu göçmenlerin çoğunun düşük vasıflı oldukları sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!