İngiltere Türk eroin mafyasına karşı alarmda

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Türk eroin mafyasına karşı alarmda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÖRGÜTLÜ suç şebekelerinin faaliyetleri giderek tehlikeli boyutlara ulaşırken İngiliz istihbarat örgütleri, başta Rus, Arnavut ve Türk mafyalarına karşı acil önlem alabilmek için olağanüstü bir toplantı düzenledi.

The Sunday Times Gazetesi'nin haberine göre MI5 Başkanı Dr Stephen Lander, MI6 Başkanı Richard Dearlove ve GCHQ şefi ilk kez, ulusal güvenliğin en önemli tehditlerinden biri olan uluslararası suç örgütleri konusunda Başbakan Tony Blair'e gizli bir toplantıda bilgi verdiler. The Sunday Times'a göre İngiltere'de hızla gelişen mafyalardan biri de Türk Mafyası. Rusya'da etkin olan mafyaların sıralaması şöyle:

Kızıl Mafya: Eski Sovyetler Birliği ve Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütleri. Yolsuzlukluk, haraç ve kaçakçılık konularında etkin.

Arnavut Mafyası: Mülteci kaçakçılğı, fahişelik, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı. İngiltere'deki Arnavut topluluğu ve Kosova'dan güç alıyor.

Türk Mafyası: Ucuz eroin ve muhaliflere karşı tetikçilikte etkin. İngiltere'de bu yılın ilk altı ayında 1998 yılındakinden daha fazla eroin ele geçirildi. Yüzde 80'i Türk mafyasının kontrolü altında.

Asya Mafyası: Sigara kaçakçılığı Asya çetelerinin kontrolünde. Bu nedenle İngiliz gümrüğü vergi ödenmediği için her yıl yaklaşık 1.7 milyar sterlin kayba uğruyor.

Batı Afrika çeteleri: Kredi kartı yolsuzluğu ve evrak sahtekarlığı yaparak şirketleri dolandırmakta başta geliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!