İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'a telefon şakası yaptılar

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Dışişleri Bakanı David Camerona telefon şakası yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2024 16:10

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko olduğunu iddia eden bir kişiyle görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Yetkililer bunun bir telefon şakası olduğunu açıklarken şakayı yapan kişinin kimliği açıklanmadı.

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan David Cameron'ın eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko olduğunu iddia eden bir kişiyle mesajlaştığı, ardından ikilinin kısa bir görüntülü görüşme yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, “Görüntülü görüşmenin Sayın Poroşenko ile olduğu açıkça görülse de konuşmanın ardından Dışişleri Bakanı şüphelenmeye başladı. Başkalarının iletişim bilgileri talep edildi. Bakan, endişelerini göz önünde bulundurarak yanıt vermeyi kesti” ifadeleri kullanıldı.

Daha sonra durumun araştırıldığı, mesajların ve görüntülü görüşmenin “aldatmaca” olduğunun tespit edildiği belirtildi. Cameron'ın videosunun manipüle edilmesi ve daha sonra kullanılması ihtimaline karşı ve başkalarının da böyle bir riskin farkında olmasını sağlamak amacıyla söz konusu olayın kamuoyuna duyurulduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Dışişleri Bakanı, hatasından pişmanlık duysa da bu davranışa dikkat çekmenin ve yanlış bilgi kullanımına karşı çabaları artırmanın önemli olduğunu düşünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Cameron'ın kimle görüştüğüne yönelik bir detay verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!