Güncelleme Tarihi:
‘Diana: Tüneldeki Tanıklar’ adlı 1 saatlik belgeselde, Diana'nın 1997'de Paris'te ölümüne neden olan trafik kazasından hemen sonra, Fransız fotoğrafçılar tarafından çekilen karelerine yer verildi. Yayın öncesi çeşitli çevrelerden yapılan baskılara rağmen programı yayınlayan kanalın Genel Müdürü Andy Duncan, “Önlemlere rağmen, çok provoke edici bir yayın olduğunu biliyoruz. Bu belgesel tanıkların ağzından kaza sonrasını anlatıyor. Daha önce yayınlanmayan kaza sonrası fotoğrafları kullanıldı. Bu kazayı ve sonrasında olanları anlatmak kamu yararını içeriyor” dedi
Channel 4 yetkilileri belgeselin bir anlamda kaza anında olay yerinde olan fotoğrafçıların anlatılmayan hikayesini anlattığını savundu. Belgeselde yöneltilen sorulardan birisi “Fotoğrafçılar acili arayamacak kadar meşgul bir şekilde fotoğraf mı çekiyorlardı?” oldu. Programda, 20'nci Yüzyıl'ın en korkunç olaylarından birine tanık olan fotoğrafçıların kariyerlerinin mahvolduğu, takibe alındıkları, hapis cezası çektikleri bilgilerine de yer verildi. Bulvar gazeteleri ‘News of The World' ve ‘The Sun' editörlerinin de yer aldığı belgeselde İngiliz medyası ve etik konuları da gündeme getirildi.
Belgesel ardından kanalda yayınlanan tartışma programında stüdyo konuklarıyla belgeselde yer alan fotoğraflar ve belgeselin paparazziyi aklayan tutumu tartışıldı. Sunucu Krishnan Guru-Murthy'nin konukları arasında Channel 4 Tarih, Bilim ve Din Departmanı Editörü Hamish Mykura, Kraliçe’nin eski Sekreteri ve The Evening Standard Kraliyet Muhabiri Richard Jobson ve ‘Diana'nın Son Günleri' kitabının Yazarı Dickie Arbiter de bulunuyor.