İngiliz istihbaratı bombacı doktoru izliyormuş

Güncelleme Tarihi:

İngiliz istihbaratı bombacı doktoru izliyormuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2008 18:06

LONDRA ve Glasgow’daki saldırı girişimleri ardından gözaltına alınan 8 zanlıdan biri olan 29 yaşındaki Dr. Bilal Abdullah’ın, İngiliz gizli servisi MI5’ın izlenenler listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Geçen yıl otomobile yerleştirdiği çok miktarda patlayıcı maddeyle Londra'da ve Glasgow Havaalanı'nda kargaşa ortamı yaratmayı ve ölüme yol açmayı planlamakla suçlanan Iraklı Dr. Bilal Abdullah, Woolwich Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, evde yapılma bombalarla saldırı planlamaktan suçlu bulundu.

İngiliz Ulusal Sağlık Servisi’nde (NHS) görevli Dr. Bilal Abdullah’ın bugünkü duruşmasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. ‘DailyExpress' gazetesi, Dr. Abdullah'ın, İngiliz gizli servisi MI5'ın izlenenler listesinde yer almasına rağmen, terörle mücadele birimlerinin 2007’de Dr. Bilal’in herhangi bir terör planı içinde olduğuna dair ellerinde hiçbir delil olmadığını iddia ettiğini yazdı. NHS’de görevli Dr. Bilal Abdullah’ın, İngiltere’ye doktor olarak çalışmak için geldiğini yazan Express, Irak savaşını protesto etmek ve intikam almak için daha birçok terör saldırısı planlayan Abdulah ve arkadaşlarının, planladıkları hain saldırılarının çoğunun hazırladıkları bombaların teknik hatalar nedeniyle patlamaması sonucu başarısız olduklarını, planlandığı şekilde bombaların patlaması halinde yüzlerce masum İngiliz vatandaşının olaylara kurban gitmiş olacağını yazdı.

Beyin cerrahı olarak eğitimine devam eden Abdullah’ın yine kendisi gibi doktor olan babası Prof. Talla Abdulla ve eczacı annesi Suad, oğullarının terör olaylarına karışmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek İngiliz halkından özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!