'İncirlik’ten çekilelim'

Güncelleme Tarihi:

İncirlik’ten çekilelim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 20:49

TÜRKİYE’nin Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü’nde görevli askerleri ziyaret etmelerine izni vermemesi, Almanya’nın gündeminden düşmüyor.

Haberin Devamı

Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’ten sonra hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel de Türkiye’nin ziyarete izin vermemesi durumunda İncirlik Üssü’ndeki askerleri çekebilecekleri açıklamasında bulundu. Başbakan Yardımcısı Gabriel, ‘Mitteldeutsche’ gazetesine yaptığı açıklamada, “Eğer parlamenterler kendi askerlerini ziyaret edemezse, o zaman askerler orada kalamaz. Bu çok açık” dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan dünyada kriz ortamının arttığını, Almanya’nın değiştiğini ve daha fazla sorumluluk almak istediklerini söyleyen Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’e “İncirlik Hava Üssü’nde yaşanan kriz nedeniyle hangi durumda Almanya’nın askerlerini geri çekeceği” sorusu yöneltildi. Von der Leyen, “Görüşmeler devam ediyor. Ben şu andaki durumda hepimize şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim bir ortak hedefimiz var. Bu da IŞİD’e karşı ortak mücadele. Bu ortak hedefi gözardı etmeyelim. Bu konuyu IŞİD’e karşı mücadeleyi gözardı ederek, bizi karşılıklı olarak zor duruma düşürecek bir noktaya getirmeyelim. Bunun hiçbir faydası yok. Milletvekillerine askerlerini ziyaret izni verilmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

KRİZ BÜYÜYEBİLİR

Almanya’nın İncirlik’te 5-6 adet Tornado keşif uçağı ile yakıt ikmal uçağı bulunuyor. NATO, IŞİD’le mücadele kapsamında AWACS keşif uçaklarını da İncirlik’e konuşlandıracak.AWACS’larda Alman askerleri de görev yapacak. Yeni asker gönderilmesine Alman Parlamentosu’nun onayı gerekiyor. Türkiye’nin eylül ayında İncirlik’i ziyaret etmek isteyen Alman vekillere izin vermemesi halinde sorun çıkabilir. Türkiye’nin Alman Meclisi’nin  ‘Ermeni soykırımı’ kararı nedeniyle Alman vekillere izin vermediği belirtiliyor . 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!