Güncelleme Tarihi:
ABD 'de zayıflamak isteyen binlerce şişman İncil'e yöneliyor. Weigh Down adlı çalışma grubunun iki yıl önce uygulamaya başladığı zayıflama programı klasik zayıflama kürlerinden çok farklı. Kalori hesaplamak, yorucu hareketler, ölümüne aç kalmak, yenmemesi gereken yiyecekler yok bu programda. Programın yaratıcısı Tennessee'li Gwen Shamblin, şişmanları İncil yardımıyla zayıflatıyor. Shamblin, şişmanlara sırrın ‘kilo sorununu Allah’a bırakmaları, yemeye olan aşkı Allah'a vermeleri' olduğunu aşılıyor.
Şişmanlar, bu program sayesinde,‘irade gücü yerine iman gücüyle’ zayıflamayı umarken, Kilise de, şişmanlıktan kurtulmak isteyen kadın ve erkeklerin bu zaafından istifade ediyor. Hem insanları kiliselere çekiyor, hem de para topluyor.
Program, ABD'nin 14.600 kilisesinde, haftada bir düzenlenen terapilerle yürütülüyor. Bir gönüllü liderliğinde toplanan - çoğu kadınlardan oluşan - gruplar dua ediyor, birbirleriyle zayıflama konusunda fikir alışverişinde bulunuyor, İncil okuyorlar. 12 haftalık programı ülkenin dört bir yanında uygulayan 250 bin kişi, terapi seansları sırasında Shamblin'in mesajlarının yer aldığı kasetleri seyrediyor, dinliyor. Shamblin'in zayıflamak için İncil'e yönelme alanında kitabı da 400 bin sattı.
Kitaptaki temel önerilerden biri Shamblin'in İncil'den aldığı ‘tabağınızdakinin hepsini değil yarısını yiyin, yiyeceklerinizi küçük küçük keserek yiyin’ sözleri. Bir diğeri ise, insanların gerçek açlık ile canlarının yemek istemesini ayırt etmelerini öğrenmeleri gerektiği. Yiyecek reklamlarıyla kuşatılmış ABD'de kimsenin yıllardır açlık çekmediğini söyleyen Shamblin, şişmanlara azıcık açlık hissettiklerinde bile buzdolabını açacaklarına İncil'i okumalarını, isteklerine bu yolla gem vurmalarını tavsiye ediyor.
Shamblin'in 12 haftalık bu programına katılmak için en az 35 dolar (yaklaşık 7.4 milyon lira) ödeniyor.
Shamblin'in yoluna başvuranlar arasında 7.5 ile 10 kilo arasında zayıfladıklarını söyleyenler var. Ayrıca, Weigh Down'dan haricinde, ABD'de giderek popüler olan ‘iman yardımıyla zayıflama’yı uygulayan çalışma grupları da ortaya çıkmaya başladı.