IMF ile anlaşma için Pakistan kabinesi maaşlardan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

IMF ile anlaşma için Pakistan kabinesi maaşlardan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2023 07:00

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) şartları gereği yıllık yaklaşık 765 milyon dolarlık tasarruf sağlayacak önlemleri kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Şerif, tüm bakanların ve danışmanlarının gönüllü olarak maaşlarından feragat ettiklerini ve para almadan çalışacaklarını duyurdu. Ayrıca bakanların elektrik, telefon, su ve doğalgaz faturalarını kendi kaynaklarıyla ödeyeceğini belirten Şerif, kabine üyelerinin lüks makam araçlarının kendilerinden alınarak açık artırma ile satılacağını söyledi.

SEYAHATLERE KISITLAMA

Pakistan Başbakanı, hükümet yetkililerinin yurtiçi ve dışı ziyaretlerde ekonomi sınıfında seyahat edeceğini ve özel danışmanların resmi ziyaretlere katılmayacağını ifade etti. Şerif, enerji tasarrufu sebebiyle İslamabad ve eyaletlerde çarşı ve alışveriş merkezlerinin akşam saat 20:30’da kapatılacağını aktarırken hükümet toplantılarında sadece bir tabak yemek yenileceğini dile getirdi. Varılan anlaşma kapsamında IMF, şartların sağlanması halinde Pakistan’a 1.17 milyar dolar krediyi serbest bırakacağını belirtmişti. Öte yandan IMF anlaşmasının hemen ardından, Çin Kalkınma Bankası da Pakistan’a vermeyi planladığı 700 milyon dolarlık krediyi onaylamıştı. İslamabad yönetiminin bu mali yılda yaklaşık 30 milyar dolar dış borç ödemesi olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!