İlk kadın gitti ilk siyah geldi

Güncelleme Tarihi:

İlk kadın gitti ilk siyah geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 06:32

NY Times ve Le Monde gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinde değişikliğe gidildi. Amerikan NY Times gazetesinde genel yayın yönetmenliğine siyahi yazı işleri müdürü Dean Baquet (57) getirildi. Le Monde’un ilk kadın genel yayın yönetmeni Nathalie Nougayrede, 15 ay sonunda görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

ABD’nin saygın gazetesi New York Times, 160 yıllık yayın hayatında üç yıl önce göreve atadığı ilk kadın genel yayın yönetmeni Jill Abramson’ın (60) koltuğunu gazete tarihinin ilk siyah genel yayın yönetmeni Dean Baquet’ye devredeceğini açıkladı. Bizzat gazetenin sahibi Arthur Sulzberger’in yaptığı atama duyurusunda New York Times’ın Abramson’ın liderliğinde dijital ortamda sağladığı başarıya vurgu yapılarak “Hikâye anlatmanın yeni yöntemlerini bulduk. Yazı işlerinde de birçok önemli pozisyona harika kadınlar geldi” denildi.

Wall Street Journal’ın en önemli araştırmacı gazetecilerinden biriyken daha sonra NYT’ın Washington büro şefliğine getirilen Abramson’ın neden ayrıldığı henüz bilinmiyor. Ancak bundan birkaç ay önce Politico’da yayınlanan bir profil yazısında, Abramson’ın yazı işlerindeki sinirli tavırlarının içeride büyük huzursuzluk yarattığı ve çoğu zaman durumu Baquet’nin toparladığı yönündeki bir yazı büyük tartışma yaratmıştı.

Haberin Devamı

57 yaşındaki Baquet daha önce Los Angeles Times’da çalışmıştı. Ve yönettiği günlük yazı işleri toplantıları başta olmak üzere uzun süreden beridir de fiili olarak gazeteyi idare eden kişi olarak biliniyordu.

İlk kadın gitti ilk siyah geldi

Le Monde genel yayın yönetmeni istifa etti

Le Monde’un ilk kadın genel yayın yönetmeni Nathalie Nougayrede, 15 ay sonunda görevinden istifa etti. Gazetenin, 2 hafta önce, 11 haber müdürünün 7’sinin istifasıyla zor durumda kalan Nougayrede, "Görevini tam anlamıyla ve huzurla yerine getirme koşulları kalmadığından istifa ettiğini" duyurdu.

Gazete haber müdürlerinin isyanının ardından, çalışanlarla arasını düzeltmek için en çok eleştiri alan iki yardımcısının görevine son veren Nougayrede, çalışanların istediği Jerome Fenoglio’ya yardımcılığını önerdi. Ancak Fenoglio görevi kabul etmesi karşılığında Nougayrede’in yayın politikasını kendisine bırakmasını istedi. Gazete çalışanlarının yüzde 80 oyuyla gelen Nougayrede, istifa etmeyi tercih etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!