İhtimal var, planlama yok

Güncelleme Tarihi:

İhtimal var, planlama yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 21:17

SURİYE sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Ankara ve Moskova arasındaki kriz sürerken, Kremlin’den dün yeni bir açıklama daha geldi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 30 Kasım’da Paris’te yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek için talepte bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Bu açıklamaya Ankara’nın yanıtı gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Paris’te bir görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız kendisi de açıkladı. Uçak hadisesinin vuku bulduğu gün Putin’le telefon görüşmesi talebinde bulunuldu. Ama Kremlin’den bir geri dönüş olmadı. İklim Zirvesi vesilesiyle Cumhurbaşkanımız da Putin de Paris’te olacaklar. İkili bir görüşme olması tabii ki ihtimal dahilindedir. Ancak an itibarıyla saati belirlenmiş bir ikili görüşme söz konusu değil” dedi.  Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov ise “Böyle bir talep bize ulaştı, ancak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda alınmış bir karar bulunmuyor” diye konuştu. Peskov zirvede Putin’in temaslarıyla ilgili, “ABD Başkanı Obama ile görüşme üzerinde çalışılıyor. Kesinleşen görüşme ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yapılacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLEMEDEN OLMAZ

Putin’in dış politika danışmanı Yuri Uşakov da iki liderin telefonda görüşmemesinin nedeni olarak “Türk tarafından uçağımızın düşürülmesinden sonra bir değil, iki görüşme talebi geldi. Ancak Türk tarafı en basit özür dileme sinyali vermediği için bu temas gerçekleşemiyor” dedi. Uşakov ayrıca bu durumda herhangi üst düzey temasın ne zaman yapılabileceğini tahmin etmekte güçlük çektiğini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!