İhaneti kardaki iz ele vermişti

Güncelleme Tarihi:

İhaneti kardaki iz ele vermişti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

Fransa 6 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna geri sayarken belki de ilk kez iki adayın özel hayatı da bu kadar deşifre ediliyor. Hikayelerin en favorisi de Sarkozy’nin ilk eşini, şimdiki eşi Cecilia ile aldatmasıyla ilgili. Sarkozy belediye başkanıyken, başka biriyle nikahını kıydığı Cecilia ile ilk karısını aldatmış, ihaneti de kardaki ayak izlerinden anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

KARDA yürür iz bırakmaz’ neyin tanımıdır? Sinsilerin tabii ki. Peki ’karda yürüyüp iz bırakanlara ne denir’? Fransa söz konusu olduğunda yanıt Nicolas Sarkozy. Çünkü Sarkozy de bir zamanlar karda yürümüş, beyazın üzerinde bıraktığı ayak izlerinden ilk eşi Marie’yi müstakbel eşi Cecilia ile aldattığı ortaya çıkmıştı.

6 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayan Halk Hareketi için Birlik Partisi’nin adayı Sarkozy ile ilgili bu iddia Catherine Nay’in Sarkozy’nin hayat hikayesini konu olan "Un Pouvoir Nomme Desir" isimli birkaç ay önce piyasa çıkmış olan kitaptan. Kitap otoriter bir anneyle, arada sırada eve uğrayan bir babanın melankolik oğlu olan Sarkozy’nin bir yandan kariyer basamakları çıkarken öte yanda özel hayatındaki dalgalanmaları anlatıyor.

KARISI YİNE ALDATTI

Fransa'da seçimler yaklaşırken Nicolas Sarkozy ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sarkozy'nin ünlü yazar Marc Levy'yle ilişkisi olan karısını dövdügü internette yayılmaya başladı.

Sarkozy'nin karısı Cecilia'nın dövme olayının ardından polise gittiği ve şikayet belgelerinin de bakanlığın elinde olduğu yazıldı. Bazı gazetelerde Cecilia'nın eşini terk ettiği bile iddia edildi.



Sarkozy’nin yaşamının en ilginç anlarından biri 1984 yılında yaşanır. Sarkozy, ilk eşi Marie ile evlidir. Paris’in ilçelerinden birinin genç belediye başkanı olan Sarkozy, Cecilia Ciganer Albeniz ile bir genç adamın nikahını kıymak üzere masaya oturduğunda kader ağlarını örmeye devam etmektedir. Yakında anne olmaya hazırlanan Cecilia, şişkin karnına rağmen büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Sarkozy de kendini bu çekime kaptırır. Kısa bir süre sonra Nicolas ve Marie, Cecilia ve kocasıyla tatile birlikte gidecek kadar yakın dost olur.

KARISI İHANET ETTİ

Dört yıl sonra birlikte bir kayak merkezine tatile giderler. Sık sık ortadan kaybolan Sarkozy’yi takip eden Marie, kocasının kardaki ayak izlerinin tam da Cecilia’nın odasının altında sona erdiğini fark eder. Böylece ihanet ortaya çıkar. Cecilia da Nicolas da ilk eşlerinden boşanıp bu kez gelin ve damat olarak nikah masasına otururlar. Cecilia’nın ilk evliliğinden iki kızı, birlikte dünyaya getirdikleri oğullarıyla mutlu bir beraberlik süren Sarkozy çiftinin evliliği de zamanla yorgunluk işareti verir. Ve tam da Sarkozy’nin 2005 yılında cumhurbaşkanlığını ciddi bir şekilde düşünmeye başladığı sırada yolları ayrılır. Bu sırada Cecilia, New York’ta başka bir erkekle samimi bir pozla medyaya konu olur. Tüm söylentilere rağmen karısını affetme kararı alan Sarkozy, son dönemde haklarında çıkan dedikodulara da geçen pazar günü seçim sandığına eşiyle birlikte giderek yanıt verdi. Nicolas Sarkozy, cumhurbaşkanı seçilirse Cecilia da ’first lady’ olarak kendisiyle Elysee Sarayı’na gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda postmodern çiftler

SOSYALİST Parti’den seçimlerin ikinci turuna kalan Sosyalist Segolene Royal ise dört çocuğunun babası François Hollande ile yaşadığı nikahsız beraberlikle seçim söylentilerine malzeme çıkarıyor. Sosyalist Parti’nin esas patronu olan 'Mösyö Royal’ diye adlandırılan Hollande, Royal’in seçilmesi halinde ’first centilmen’ olmayı reddediyor. Fransa’da çiftler öpüşerek selamlaşırken ikisi bir araya geldiklerinde el sıkışarak da farklı bir görüntü sunuyor. Ayrılacaklarına dair söylentilere ise yanıt geçen ay Royal’den geldi. "Hala beraberiz ve birlikte yaşıyoruz" dedi sonra da "Maintenant" (Şimdilik) diye ekledi. 6 Mayıs’taki seçimlerin sonuçları ne olursa olsun, artık Elysee Sarayı’nda kadınların elini kibarca öpen görüntüsüyle hatırlanacak Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile Bernadette Chirac’ın oluşturduğu klasik bir çift olmayacak. Elysee’de de artık İkinci Dünya Savaşı sonrasında doğmuş, post-modern bir ilişki yaşayan bir lider evsahipliği yapacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!