İdlib’de rejim provokasyonu

Güncelleme Tarihi:

İdlib’de rejim provokasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 23:43

Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya liderleri Suriye’yi görüşmek üzere dörtlü bir zirvede buluşmaya hazırlanırken Esad rejimi İdlib’de tansiyonu yükseltip ateşkesi bozmaya çalıştı. Rejimin ağır silahlarla saldırısına muhalifler orta ve hafif silahlarla karşılık verirken 17 Eylül’deki Soçi mutabakatından bu yana en yoğun çatışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın İstanbul’da yapılacak kritik dörtlü Suriye Zirvesi öncesi, İdlib’de muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanması dikkat çekti.

Yabancı haber ajanslarının İngiltere Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri Direktörü Rami Abdul Rahman’a dayanarak verdikleri çatışma haberleri Türk güvenlik kaynakları tarafından da doğrulandı. Güvenlik kaynakları, önceki gün sabahtan başlayan ve dün geceyarısı sonrasına kadar devam eden, top ve çok namlulu roketatarın (ÇNRA) yanısıra uçak ve fil füzesinin de kullanıldığı atışlarla Ulusal Kurtuluş Cephesi ve diğer ılımlı muhalif güçlerin bulunduğu yerlerin hedef alındığını doğruladı. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa da, rejim güçlerinin saldırıda bulunduğunun doğru olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EN YOĞUN SALDIRI

Rejim güçlerinin kendisine bağlı bölgede sivillerin bulunduğu yerlerden yaptığı atışların İstanbul Zirvesi’ni sabote etmek amacı taşıdığı vurgulandı. Bir yetkili, “Rejim kendi hâkimiyetindeki sivil bölgelerden atış yaparak muhalifleri sivil yerleşim yerlerini hedef almaları için provoke etmek istedi. Amacı, İstanbul Zirvesi öncesi İdlib’de varılan ateşkesin bozulduğunu ve muhaliflerin sivilleri hedef aldığını göstermek. Rejim güçleri, Soçi’de varılan mutabakat sonrası ağırlıklı olarak İdlib’in güneyi ile kuzeydoğusuna (Hama ve Halep kuzeybatısı) en yoğun saldırıyı yaptı. Muhaliflerin bu provokasyona gelmemeleri için yoğun uğraş verildi” dedi. Muhaliflerin, rejim güçlerinin ağır silahlarla yaptığı atışlara orta ve hafif seviyedeki silahlarla yer yer karşılık verdiği öğrenildi. Kefer Hamra bölgesinde sivillerin öldüğüne dair bilgi geldiği bildirildi. Türk güvenlik birimleri, bölgedeki yerel kaynaklardan aldığı bilgiler doğrultusunda rejim güçlerinin nereleri hangi silahlarla vurduğunu saat saat tespit etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!