İbni Sina bu yaz da Fulda’da sahneleniyor

Güncelleme Tarihi:

İbni Sina bu yaz da Fulda’da sahneleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 11:54

Ünlü yazar Noah Gordon’un yarattığı roman kahramanı, günümüzden 1000 yıl önce ‘Hekimlerin Hekimi’ İbni Sina’ya öğrenci olup, tıp mesleğini öğrenen İngiliz gencinin öyküsü, müzikaller şehri Fulda’da bu yaz da sahneleniyor.

Haberin Devamı

ABD’li yazar Noah Gordon’un Türkçeye İbni Sina’nın Talebesi Hekim adıyla çevrilen ünlü romanı Hekim’den (The Physician) uyarlanan müzikal, Almanya’nın Fulda kentinde yeniden sahneleniyor. Almancası Der Medicus adıyla yayınlanan kitap, milyonlarca okura ulaştıktan sonra, aynı adla sinemaya uyarlanmış, son olarak geçen yıl müzikal olarak sahnelenmişti.

Fulda Musical Sommer – 2017 programı kapsamında sahnelenen eseri, pazartesi hariç haftanın her günü Fulda Saray Tiyatrosu’nda izlemek mümkün. İlk olarak geçen yıl yine Fulda’da sahnelenen eser, üç aylık dönemde 100’ün üstündeki gösteride 70 bin kişi tarafından izlenmişti.

35 DİLE ÇEVRİLDİ
Şimdi 90 yaşında olan Noah Gordon’un 1986’da yayınlandıktan sonra, büyük başarı kazanan, 35 dile çevrilen kitabında, hekimlik mesleğini öğrenmek için tıp biliminin öncülerinden ‘Hekimlerin Hekimi’ İbni Sina’ya öğrenci olmak amacıyla İngiltere’nin küçük bir kasabasından, uzun bir yolculuk sonucu İran’ın İsfahan şehrine giden bir gencin macerası anlatılıyor. O dönemde medreselere Hıristiyanlar kabul edilmediği için kendisini Yahudi olarak tanıtan gencin öyküsü, 1000 önce farklı dinler, kültürler ve insanlar arasındaki ilişkileri, Doğu-Batı arasındaki günümüzdekinin tam tersi bilim ve kültür alışverişini, dönemin İngilteresinden İran’a uzanan coğrafyada heyecanlı bir kurguyla işleniyor.

Haberin Devamı

İbni Sina bu yaz da Fulda’da sahneleniyor

EN İYİ MÜZİKAL SEÇİLDİ
İlk yayınlandığından günümüze milyonlarca okura ulaşan, sonunda Almanya’nın Fulda kentinde zengin bir koreografi ve müzik eşliğinde sahneye sunulan eser, geçen yıl En İyi Müzikal seçilmişti. İngiliz genci ‘Rob Cole’yi Friedrich Rau’nun ‘İbni Sina’yı Reinhard Brussmann’nın (sinemada Ben Kingsley) canlandırdığı müzikal, Peter Scholz ve Dennis Martin tarafından sahneleye uyarlandı. Hekim, Noah Gordon’un aynı zamanda hekimlik mesleğinin tarihini de işlediği üçlemenin ilk kitabı. Gordon, diğer iki romanında da Cole ailesinin daha sonra sonraki kuşaklardaki maceralarını kurguluyor.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için http://www.musicalsommer-fulda.de/
Telefon: 0661 / 25008090

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!