Husiler başkanlık sarayını bastı

Güncelleme Tarihi:

Husiler başkanlık sarayını bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 01:26

CUMHURBAŞKANI Abdurabbu Mansur Hadi’nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek’in cumartesi günü kaçırıldığı Yemen'de gerginlik, önceki gün Husilerin, başkent Sanaa’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı saldırısıyla tırmanmıştı.

Haberin Devamı

Yemen’de beklenen oldu

Yemen’de Şii Husi dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girdi, konut bölümüne havan toplarıyla saldırdı. Savunma Bakanı ise suikast girişiminden yara almadan kurtuldu.

Son yılların en kötü çatışmaların yaşandığı pazartesi günkü çatışmalarda, dokuz kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı. Akşam ‘kırılgan’ olarak nitelendirilen ateşkes ilan edildi.

Cumhurbaşkanı iyi

Husi militanları dün öğle saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Muhafızları ile kısa süren çatışmalarının ardından başkentin güneyindeki saraya girerek burayı ele geçirdi. İsyancılar, zırhlı araçlarla saray girişini koruma altına alırken bazılarının sarayı yağmaladığı belirtildi. Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Sali El Camalani, ‘içeriden yardım alan’ Husilerin saraya girmesini ‘darbe’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Enformasyon Bakanı Nadia Sakkaf, Twitter’dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi’nin konutunun da rejimi devirmek isteyen militanlar tarafından havan toplarıyla ağır ateş altında olduğunu açıkladı. Reuters ajansına konuşan bir kaynak “Cumhurbaşkanı konutunda ve iyi” dedi.

Yemen Savunma Bakanı General Mahmut as-Subayhi de dün suikast girişiminden yara almadan kurtuldu. Bakanın korumaları sayesinde kurtulduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!