Hulusi Akar’a Kavala daveti

Güncelleme Tarihi:

Hulusi Akar’a Kavala daveti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 07:00

Depremler sonrası Türkiye’ye ılımlı mesajların geldiği Yunanistan’da bu kez Savunma Bakanı Panayiotopulos, mevkidaşı Hulusi Akar’ı Kavala’ya davet etmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, önümüzdeki dönemde, buluşmaları için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a davet gönderme niyetinde olduğunu söyledi.

Seçimler 9 Nisan’da Aynı zamanda Kavala şehri millektvekili olan Panayiotopulos, haftalık To Vima gazetesindeki demecinde “Seçimlerden önce Akar ile görüşecek misiniz” sorusuna “Kavala’da yapacağım bir seçim konuşmasına Akar’ı davet edeyim diyorum. Ne dersiniz” diye cevap verdi. Yunanistan’da seçimlerin 9 Nisan’da yapılması bekleniyor.

‘DİYALOG BAŞLAYABİLİR’

Panayiotopulos, Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu istikamette atılabilecek bir adımın iki ülke askeri heyetleri arasında Ege’de güven arttırıcı askeri önlemler ile ilgili diyaloğun yeniden başlaması olabileceğini belirtti.

F-35 ve S-300’LER

Haberin Devamı

Panayiotopulos, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın geçtiğimiz günlerdeki Atina ziyareti ile ilgili olarak şunları belirtti:

- “ABD’nin, F-35 uçakları satın alımı için gönderdiğimiz niyet mektubuna, ilkbaharda ve muhtemelen seçimlerden önce cevap göndermesini bekliyoruz. Blinken bize cevap için nihai aşamada bulunduklarını söyledi. F-35’ler, kalite açısında üstünlük sağlayacak.

- Amerikalılar, S-300 füzelerini (Girit Adası’nda konuşlandırılmış) Ukrayna’ya vermemiz talebini yinelediler. Biz de savunmamız için önemli olan silahları veremeyeceğimizi, savunmamızı zayıflatamayacağımızı tekrarladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!