Hırvatlar eşcinsel evliliğin önünü tıkadı

Güncelleme Tarihi:

Hırvatlar eşcinsel evliliğin önünü tıkadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 14:07

Hırvatlar, anayasadaki evlilik tanımının “erkek ile kadın arasındaki birlik” olarak değiştirilmesi yönünde oy vererek, eşcinsel evliliğe ‘hayır’ demiş oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin yeni üyesi Hırvatistan’da eşcinsel evliliklerin önüne geçilmesi amacıyla anayasal değişiklik yapılması için gerçekleştirilen referanduma katılanların yüzde 65,76'sı, "Evlilik kavramının anayasada erkek ile kadın arasındaki birlik olarak tanımlanmasına katılıyor musunuz?" sorusuna "evet" cevabını verdi.

Yaklaşık 3,78 milyon seçmenin bulunduğu Hırvatistan'da referanduma katılım oranı yüzde 37,89 oldu.

Muhafazakâr Katolikler öncülüğündeki eşcinsel evlilik karşıtları, referandum yapılması için 740 binin üzerinde imza toplayarak, parlamentodan sandığa gidilmesi doğrultusunda karar çıkmasını sağlamıştı.

Hırvatistan'daki eş cinsel topluluğu temsil eden dernekler, referandumda halka yöneltilecek sorunun anayasaya uygunluğunun denetlenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş ancak mahkeme sorunun değiştirilmesi için eşcinsel derneklerin yaptığı başvuruyu kabul etmemişti.

Haberin Devamı

Hırvatistan halkı, ülkenin 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana üçüncü kez referandum için sandık başına gitti. Daha önce ülkenin eski Yugoslavya'dan ayrılması ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda referandumlar düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!