Hillary seçilirse 3’üncü Dünya savaşı çıkar

Güncelleme Tarihi:

Hillary seçilirse  3’üncü Dünya  savaşı çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 23:36

CUMHURİYETÇİ Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’un Suriye krizini çözmek yerine agresif adımlarıyla Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Başkan adayları, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimine iki hafta kala başkan seçilebilmek için gerekli 270 delegenin 29’una sahip, kritik eyalet olan Florida’da yaptıkları konuşmalarında birbirlerini ağır dille eleştirdi. Florida’da kaldığı otelde İngiliz Reuters ajansına demeç veren Trump da eski Dışişleri Bakanı Clinton’ın, Suriye politikasının nükleer güç olan Rusya ile çatışma potansiyeli barındırdığını, bunun da yeni bir dünya savaşına yol açacağını iddia etti. Trump, “Onun bir Suriye planı yok. Eğer Hillary Clinton’ı dinlersek, Üçüncü Dünya Savaşı ile sonuçlanırsınız. Suriye artık Suriye değil. Suriye artık Rusya ve bugüne kadar gördüğüm en kötü anlaşmayı yaptığımız yeni İran. Suriye’de artık Rusya ve İran ile savaşıyorsunuz, öyle değil mi? Rusya nükleer bir ülke ve diğer konuşan ülkelerden farklı olarak nükleer silahları çalışan bir ülke” dedi.

Haberin Devamı

Trump ayrıca, “Bizim yapmamız gereken şey IŞİD’e odaklanmak, Suriye’ye odaklanmak değil. IŞİD’i düşünürsek Esad benim için ikinci sırada” diye ekledi. Hillary Clinton, Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulmasını gündeme getirmişti.

DEMOKRATLAR’IN YANITI: KORKULARLA OYNUYOR

Hillary Clinton’ın kampanya ekibi ise ulusal güvenlik uzmanlarının Trump’ın başkomutan olmaya uygun bir isim olmadığı yönündeki görüşlerini hatırlattı. Clinton’un sözcüsü Jesse Lehrich, “Trump bir kez daha Putin’in konuşmalarını papağan gibi tekrar ediyor ve Amerikalıların korkularına oynuyor” dedi. Clinton, Suriye’de sivilleri korumak amaçlı bir uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge kurulması gerektiği görüşünde olduğunu belirtmişti. Esad’ın müttefiki olan Rusya, uçuşa yasak bölgeye karşı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!