Her şeyi biliyor

Güncelleme Tarihi:

Her şeyi biliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 08:30

ABD Başkanı Donald Trump ve eski avukatı Michael Cohen, Trump’ın geçmişte ilişki yaşadığı iki kadına ‘susmaları için’ yapılan yasadışı ödeme konusunda birbirlerini kamuoyu önünde yalanlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Trump’ın önceki gün Cohen’in iki kadına susmaları için yaptığı ödemeden haberi olmadığını söylemesinin ardından, Cohen Trump’ın ödemelerden ve bunun hukuk dışı olduğundan kesinlikle haberi olduğunu söyledi. ABC News’e konuşan Cohen, “Trump harekete geçti, çünkü bunun seçimleri etkilemesinden büyük bir endişe duyuyordu. Trump Organizasyonu’nda hiçbir şey Trump’ın kendisi dahil olmadan gerçekleşmez. Bana ödemeleri yapma talimatı verdi ve bu sürece dahil olmamı istedi” ifadesini kullandı. Trump’ın Kasım 2016’daki ABD başkanlık seçimlerinden haftalar önce Stormy Daniels ve Karen McDougal isimli iki kadına susmaları karşılığında yasadışı bir şekilde yüklü miktarda para ödediği iddia ediliyor. Trump, önceki gün yaptığı açıklamada “Ben asla Cohen’den yasaları ihlal etmesini istemedim. Avukat olan kendisi ve yasaları bilmesi gerekiyor. Eğer ortada bir yanlışlık varsa, bu avukatın sorumluluğunda” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

'HALK AYAKLANIR' DEMİŞTİ

Trump’ın eski avukatı Cohen, Trump’la ilişkileri olduğu iddia edilen iki kadına susmaları için yasadışı para ödemek, seçim kampanya finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova’daki bir emlak projesi için Trump’a aracılık etmek gibi konularda yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı. Suçlamaları kabul eden Cohen, yargılandığı davada 36 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Trump, kendisi için azil süreci başlatılacağı iddialarının ardından ‘Ülkeye tarihinin en iyi ekonomik koşullarını yaşatan birinin azledilmesi durumunda halk ayaklanır' demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!