Her şeye rağmen umudumuz var

Güncelleme Tarihi:

Her şeye rağmen umudumuz var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 11:05

Almanya, Türkiye, İsrail, Suriye, Portekiz ve İspanya’dan sanatçılar, Offenbach’ta unutulmaz bir festivale imza attılar. MainWeltmusik adıyla düzenlenen üç günlük festivalde, dünyaca ünlü Giora Feidman’la birlikte, Portekiz’den SinaNossa, Almanya’dan Die Grenzgänger, GaMaNia ve Duo Doyna, Türkiye’den Hasan Yükselir ve Quartet Anatolia, Suriye’den Urgarit, İspanya’dan Flamenco Sentio şarkılar türküler söyledi. Festivalin ilk günü sanatçılar birbirlerine eşlik etti. İkinci günse ünlü Busing Sarayı’nda açık hava konseri verdiler.

Haberin Devamı

SU Arts Derneği’nin Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneider ile Hessen Eyaleti Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Tarek Al Wazir himayesinde düzenlediği MainWeltmusik’te sosyal barış vurgusu yapıldı. Bakan Al Wazir, insanların ortak bir dili olmasa bile müzikle yakınlaşabileceklerine dikkat çekti. Bu nedenle festivali büyük destek verdiğini belirten Al Wazir, “Benim çok çeşitli müzik adreslerim var. 8 ve 11 yaşında oğlu olan bir insan olarak formatlanmış radyo programlarından uzaklaşmak gerek diyorum. Bugün sahne alan Feidmann iyi bir adrestir. Dünyada bütün saldırılara rağmen iyileşeceğine dair umudumuz var. Bu festivali amatör ruhla hazırlayan, sınırlar ötesinden anlaşabileceğine inananlar, umudun olmasını sağlıyorlar. Hayatın iyileştirilmesine katkıda bulundukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK MÜZİĞİ İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Su Arts Derneği Başkanı Hasan Yükselir de, festivalin birlikte yaşama iyi örnek olduğunu söyledi. Festivalde akademisyen müzisyen Tolgahan Çoğulu gitar çalışması, Erdem Şimşek de bağlama tekniği çelpe ile büyük alkış aldı. Çoğulu, bağlama ve tamburdaki sesleri, gitara uygulamasıyla dikkat çekti. Bunu perdeleri oynar hale getirerek yaptığını belirten Çoğulu, “200 yıldır, Osmanlı’dan beri gelen Türk müziğinde çok seslilik tartışmasına mütevazı bir cevap. Bu yöntemle hem ezgilerimizi bozmadan, otantik özelliğini koruyarak çalabileceğiz, hem de çok sesli olarak seslendirebileceğiz. Anadolu ezgilerine doğasını bozmadan çok seslilik geldi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!