Heathrow'da kaza

Güncelleme Tarihi:

Heathrowda kaza
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 17:06

İngiltere'nin en büyük Havalimanı Heathrow'da bir yolcu uçağı acil iniş sırasında pistten çıktı ve ağır hasar aldı.

Haberin Devamı

ACİL İNİŞİN ARDINDAN

İngiliz polisi, ülkenin en büyük havaalanı  Heathrow'da bir yolcu uçağının pistten çıkmasının "terörle ilgisi  olmadığını" açıkladı. Scotland Yard sözcüsü, kazanın terörle bağlantısını gösteren herhangi  bir şey bulunmadığını söyledi.
 Â
Havaalanı sözcüsü de, British Airways'e ait, Pekin'den gelen Boeing tipi  yolcu uçağının alana acil iniş yaptığını, uçaktaki 136 yolcunun tahliye  edildiğini söyledi. Kaza nedeniyle güney pistinin kapandığını belirten  sözcü, kuzey pistinin ise halen hizmet verdiğini kaydetti.

 Bu arada ambulans servisi de kazada 3 kişinin hafif yaralandığını  açıkladı. British Airways, uçağın neden acil iniş yaptığı konusunda henüz bilgi  vermedi.  Görgü tanıkları, acil iniş yaparken pistten çıkan uçağın etrafını  itfaiye araçlarının sararak köpük sıktığını, acil çıkış kapılarından  yolcuların tahliye edildiğini, uçağın kanatlarından birinin de ağır  hasar gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Steve Bell adlı bir görgü tanığı, uçağın inişte 90 derece döndüğünü,  tekerleklerinin açılmadığını anlattı. Bell, birkaç dakika içinde itfaiye  araçlarının olay yerine gelerek yolcuları tahliye ettiğini kaydetti.

Heathrow'daki uçak kazası nedeniyle, Çin'e gitmek üzere Londra'dan  ayrılması beklenen İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın uçağı da kalkış  yapamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!