Hayır, mum ışığı yoktu

Güncelleme Tarihi:

Hayır, mum ışığı yoktu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 00:00

Kanada medyası, ABD Dışişleri Bakanı Rice ile Kanadalı meslektaşı Peter MacKay arasında romantik bir yakınlaşma olduğunu yazınca Amerikan Dışişleri açıklama yapmak zorunda kaldı: "Hayır, bakanların çalışma yemeğinde mum ışığı yoktu. Oda gayet iyi şekilde, elektrikle aydınlatılmıştı. Sayın bakan yazılanlara çok güldü."

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın (51) bekár olması nedeniyle sık sık aşk hayatıyla ilgili sorularla karşı karşıya kalan Amerikan Dışişleri sözcüleri, yeni bir badireyle karşı karşıya. Bakan Rice ile Kanada’nın atletik, yakışıklı ve de bekár Dışişleri Bakanı Peter MacKay (40) arasında romantik bir ilişki var mı, yok mu? Hatta bir online kumar şirketi, "İkisi sonunda bir araya gelecek mi?" diye bahis başlattı.

Dünya gündemini meşgul eden İran ile nükleer kriz, Irak, Ortadoğu sorunu ve Afganistan meselelerini görüşmek için iki gününü Kanada’da geçiren Rice’ın gezisinden geriye kalan soru bu. Dışişleri Sözcüsü Sean McCormack, Kanada’dan dönüşlerinde soru yağmuruna tutuldu. Rice ve MacKay’ın buluştuğu akşam yemeğiyle ilgili sorulara karşılık şu yanıtı verdi: "Hayır, mum ışığı yoktu. Ortam gayet iyi aydınlatılmıştı. Elektrikle aydınlatılmıştı." Sözcüye göre, ikili arasında mahrem bir yakınlaşma da mümkün değildi, çünkü çevrelerinde 14 danışman ve altı koruma bulunuyordu.

BAKAN ÇOK GÜLDÜ

McCormack, Rice’ın hakkında yazılanları okuyunca çok güldüğünü de ekledi ve şöyle devam etti: "Bakın, bakanın Dışişleri Bakanı MacKay ve diğer meslektaşlarıyla çok iyi bir profesyonel ilişkisi var." Ama bu açıklama dedikoduları sona erdirmedi. Çünkü ABD ve Kanada basınına göre şu ipuçları vardı:

Rice basın toplantısında, MacKay’ın doğum yeri olan Nova Scotia kıyılarındaki Stellerton’u ziyaret edip ailesiyle tanıştığını itiraf etmiş ve "Aile benim için çok önemli" demişti. Ayrıca "Peter" diye hitap ediyordu.

MacKay ise şöyle demişti: "Bakan Rice, Nova Scotia’da Atlantikten gelen hafif esintileri seviyor, dün gece penceresi açık yattı." MacKay daha önce de "Rice’ın hayranıyım, aramızda kimya uyuşması var" demişti.

Condoleezza Rice’ın adı ABD Başkanı George W. Bush, İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema ve İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw dahil olmak üzere pek çok kişiyle planotik aşk dedikodusuna karıştı. Son dedikodu Condi’nin uçağındaki tek yatağı Straw’a verip, kendisinin yerde yatması üzerine patlak vermişti.

Kanada’nın en seksi politikacısı seçilen MacKay ise bir süre önce sevgilisi, Liberal Parti milletvekili Belinda Stronach tarafından terk edilmişti. Stronach ile de eski ABD Başkanı Bill Clinton arasında aşk dedikoduları çıkmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!