Havlayan köpekler

Güncelleme Tarihi:

Havlayan köpekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 01:53

Basına sızan kayıtlara göre, 2011’deki kabine değişikliğinden bir gün önce eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, kabinesindeki bakanları çekiştiriyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki ses kayıtları skandalının ardından bir dinleme skandalı da Fransa’da patladı. Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin danışmalarından gazeteci-yazar Patrick Buisson’un Sarkozy ile yaptığı görüşmeleri kaydettiği bant kayıtları medyaya sızdı. Haftalık hiciv gazetesi Canard Enchaine, cebinde taşıdığı ses kayıt cihazıyla Sarkozy’nin konuşmalarını yıllarca kaydeden Buisson’ın tape’lerinin bir bölümünü dün yayınladı. Kayıtlara göre, 27 Şubat 2011’deki kabine değişikliğinden bir gün önce Sarkozy, kabinesindeki bakanları çekiştiriyor ve gazeteciler için “Hlâ Elysee’nin bahçesinde şu havlayan pislik köpeklerin sesini duymadık” diyor.

‘ALO ETIEENE’

Canard Enchaine, Sarkozy’nin isteği üzerine Buisson’ın, hükümeti destekleyen Le Figaro Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Etienne Mougeotte’yı aradığı kayıtlara da yer verdi. Cumhurbaşkanı’nın yapacağı hükümet revizyonu konuşmasının detaylarını önceden Mougeotte’a veren Buisson, “Kesinlikle yeni koşullara uyum ihtiyacını yansıtacak bir başlık atmanı güçlü bir şekilde tavsiye ediyorum” diyor. Le Figaro da ertesi gün hükümet değişikliğini, “Arap dünyasındaki değişime karşı Sarkozy’nin stratejisi: Büyük değişiklikle yeni bir hükümet” başlığıyla veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!