Hannover Cezaevi’nde mescit açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hannover Cezaevi’nde mescit açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 12:41

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nin başkenti Hannover’de özellikle ağır ceza almış hükümlülerin bulunduğu cezaevinde kalan Müslüman mahkumlar için mescit açıldı.

Haberin Devamı

DİTİB Eyalet Birliği ve ŞURA’nın girişimleri sonucunda hazırlanan mescidin açılışına Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Yeşiller Milletvekili Belit Nejat Onay, DİTİB NdS Başkanı Yılmaz Kılıç, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay, eyalet Adalet Bakanlığı yetkilisi Chfierd  Kühne, Cezaevi Müdürü Mattihas Bormann katıldı. Yılmaz Kılıç, desteklerinden dolayı ŞURA’ya, eyalet Adalet Bakanlığı’na ve cezaevi yetkililerine teşekkür etti. Kılıç, “Biz dışarıda camilerimizle tüm Müslümanlara hizmet sunarken, cezaevinde de aynı şekilde ayrım gözetmeksizin desteklerimizi sürdürmekteyiz. Almanya’daki en büyük Müslüman kurumu olarak bunu kendimize görev addetmişizdir. Cezaevinde bulunan Müslüman kardeşlerimize de hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

WULFF’UN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Haberin Devamı

Chifierd Kühne, Almanya’nın Eski Cumhurbaşkanlarından Christian Wulf’un “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” sözüne atıfta bulunarak, “Biz de bunu böyle algılıyor ve kabul ediyoruz. DİTİB’ten gelen talebi hoşgörüyle karşıladık ve cezaevi yetkilileriyle de yaptığımız istişare sonucunda şimdilik ihtiyaca cevap verecek bu mekanı mescit haline getirdik. Böylece Almanya’da da bir ilke imza atarak cezaevinde ilk Müslümanların yararlanabilecekleri bir mescidi açmış olduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!