Türkiye kökenli yazara 11.700 euro para cezası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kökenli yazara 11.700 euro para cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 09:55

Türkiye kökenli PEGIDA’cı yazar Akif Pirinçci, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suçlu bulundu. Mahkeme, Pirinçci’ye 180 gün hapis cezası karşılığı 11 bin 700 Euro para cezası verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da İslam ve mülteci karşıtı ‘Batı’nın İslamlaşmasına karşı Avrupalı Yurtseverler’ (PEGIDA) adlı aşırı sağ hareketin Dresden’de kuruluşunun birinci yılı gösterisinde skandal bir konuşma yapan yazar Akif Pirinçci mahkemece halkı kin ve nefrete kışkırtmaktan suçlu bulundu. Gösteride yaptığı konuşmada Hitler dönemindeki toplama kamplarının bugün olmayışına üzüntü duyduğunu söyleyen Akif Pirinçci, 11 bin 700 euro para cezasına çarptırıldı. Dresden Yerel Mahkemesi, Akif Pirinçci’ye ‘halkı kin ve nefrete tahrik etmek’ten 180 gün hapis cezası karşılığı, günlüğü 65 eurodan 11 bin 700 euro para cezası verdi. Pirinçci 11 bin 700 euro para cezasını ödemezse, 180 gün hapis yatmak zorunda kalacak. Mahkemenin kararı 1 Şubat’ta Akif Pirinçci’ye tebliğ edildi. Akif Pirinçci mahkeme kararını kendi Facebook sayfasında duyurdu ve karara itiraz edeceğini yazdı. Ancak mahkeme yazılı itirazın henüz kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Haberin Devamı

O TOPLANTIDA NE DEMİŞTİ?

Akif Pirinçci, 2015 ekiminde PEGIDA’nın Dresden’de kuruluşunun birinci yılı gösterisinde skandal bir konuşma yapmıştı. Hitler döneminde milyonlarca insanın gaz odalarında ve çalıştırılarak öldürüldüğü toplama kamplarına gönderme yapan Akif Pirinçci, “Maalsef şu sıralar toplama kampları devre dışı” demişti. Almanya’nın mülteci işgali altında olduğunu söyleyen Akif Pirinçci’nin konuşması Almanya’da yoğun tepkilere yol açmıştı. Kamuoyunda “Bunu bir göçmen Türk mü söylüyor” diye şaşkınlığa yol açtı.
Dresden Savcılığı gelen suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı. Yazarın yayınevi Bertelsmann, yazarla tüm sözleşmelerini iptal ettiğini duyurdu. Yayınevi, yazarın kitaplarının satışı ve yeni baskısını da durdurdu.

BİR GECEDE ŞÖHRET OLDU

Akif Pirinçci, Almanca yazdığı kedilerin bir cinayeti çözdüğü Felidae adlı polisiye romanıyla bir gecede ünlendi. Felidae sinemaya uyarlandı. Birden ünlenen Akif Pirinçci daha sonraki kitaplarında göçmenlere, eşcinsellere yönelik sözleriyle sık sık gündeme geldi. Son kitabı ‘Deutschland von Sinnen’ (Almanya Çıldırmış Olacak) romanıyla ‘Türk Sarrazin’ adıyla anılmaya başlandı. Akif Pirinçci, romanına ‘Ah Almanya, sen bir cennetsin. Sen güçlü bir boğasın” diye başlıyor ve “Türkiye bize hiçbir şey vermedi. Hiçbir şans tanımadı. Ne birinci ne de ikinci bir şans” diye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!